Népszerű tejfölöket hívott vissza a Nébih

2021. szeptember 01. 08:22
Kérik a lakosságot, hogy ezeket ne fogyasszák.
Népszerű tejfölöket hívott vissza a Nébih

 

Az Alföldi Tej Kft. által gyártott tejfölöket hívnak vissza és vonnak ki a forgalomból, részben mikrobiológiai szennyezettség miatt, részben pedig mert a termékek érzékszervi elváltozást mutatnak – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

 

A Nébih kéri a lakosságot,

hogy a 2021. szeptember 15. fogyaszthatósági idővel rendelkező 140, 330, 850 grammos kiszerelésű, 12 százalékos MAGYAR Tejfölt, a 175 grammos, 12 százalékos S-BUDGET Tejfölt és a 850 grammos, 20 százalékos KOKÁRDÁS MAGYAR Tejfölt, valamint a 140 grammos, 12 százalékos Mesés tejfölt ne fogyasszák el.

A 2021. szeptember 16-28. közti fogyaszthatósági idővel rendelkező termékek közül problémás
  • az ANNI PANNI Tejföl,
  • a MILFINA Tejföl,
  • a RISKA Tejföl,
  • az ENJOY FREE laktózmentes Tejföl,
  • a SPAR FREE FORM Tejföl,
  • a MESÉS Tejföl,
  • a MAGYAR Tejföl,
  • az S-BUDGET Tejföl,
  • a SISSY Tejföl,
  • a KOKÁRDÁS MAGYAR Tejföl,
  • az ARO Tejföl,
  • az M. ANNI PANNI Tejföl,
  • a RISKA SÉF Tejföl,
  • az M. KALOCSAI Tejföl,
  • a PRIVÁT Tejföl.

Kapcsolódó cikkek

Nagy Szupermenta majonéz teszt: kiderül, „mit tudnak” a flakonos mártások

2018. november 09. 08:11
A Szupermenta legújabb tesztjén egy sokoldalúan felhasználható mártást, a majonézeket vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 22 ellenőrzött terméket ezúttal is „atomjaira” bontották a szakemberek. Megmérték – többek között – az erukasav növényi toxin és a PAH szennyezőanyagok, az allergének, de a tartósítószerek jelenlétét is. A flakonos mártások élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek, két majonéz tartósítószer tartalma azonban kis mértékben meghaladta az előírt határértéket.

Genetikailag módosított ételek

2021. október 18. 09:53
Manapság egyre többen ébrednek rá a környezettudatos életmód fontosságára. A genetikailag módosított állatok és ételek fontos szerepet játszanak a környezet egészségének alakulásában, azonban mégsem beszélnek róluk annyian, mint kellene.