Óriási az elégedetlenség a magyarok körében: tömegesen mondanának fel az alacsony fizetés miatt

2024. február 26. 16:39
A Trenkwalder, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó társaság február első felében végzett kutatása szerint a megkérdezettek 63 százaléka tervez egy éven belüli munkahelyváltást, ami jókora változás a tavaly ilyenkor mért 38 százalékhoz viszonyítva.
 
Óriási az elégedetlenség a magyarok körében: tömegesen mondanának fel az alacsony fizetés miatt
A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a fizetésével, 63 százalékuk pedig azt tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – közölte a Trenkwalder a február első felében végzett kutatásának eredményét. A munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó társaság 500 versenyszférában dolgozó munkavállaló megkérdezésével végzett felmérése alapján a fizetésükkel elégedetlenek 49 százaléka megelégedne 20 százalékon belüli béremeléssel, további 29 százalékuk pedig 20–30 százalék közötti pluszjövedelmet tartana megfelelőnek.
 
Nógrádi József, a Trenkwalder kereskedelmi igazgatója elmondta, ebben a helyzetben a korábbinál többen érzik úgy, hogy egy munkahelyváltás könnyebben oldhatja meg az anyagi problémáikat. 
 
A válaszadók 63 százaléka tervez egy éven belüli munkahelyváltást, ami jókora változás a tavaly ilyenkor mért 38 százalékhoz viszonyítva.
 
A felmondás nem mindig jó út, de az izgalom garantált
Szerinte azonban kérdéses, mennyire ölt majd testet tényleges munkahelyváltásokban az erre vonatkozó szándék erősödése. A válaszadók ugyanis tisztában vannak azzal, hogy egyelőre nem tért vissza a munkaerőpiacon a 2020 előtti helyzet, amikor szinte minden jelentkező rövid időn belül el tudott helyezkedni. A felmérésben részt vevők 59 százaléka érzi úgy, az idén nehezebben tud a szakmájának megfelelő munkahelyen elhelyezkedni, mint egy évvel korábban, míg tavaly ez az arány 53 százalék volt.
 
Nógrádi József megjegyezte, hogy bár munkahelyváltásra vélhetően nem lesz mindenkinek lehetősége, ám a munkáltatóknak célszerű felkészülniük arra, hogy az idén a tavalyinál nagyobb fluktuációval kell szembesülniük.
 
Magyarországon már több mint 25 éve van jelen a Trenkwalder, a cég 2022-ben 24,7 milliárd forint nettó árbevétel elérése mellett csaknem 14 ezer munkavállalót helyezett el 477 partnere körében.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Együttműködés a hidrogénközlekedés ösztönzése érdekében

2023. június 23. 13:27
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség (MHtSZ) és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) a hidrogénközlekedés ösztönzése érdekében – közölték az együttműködő szervezetek az MTI-vel.

Nyugdíjba készülők, figyelem! Megjelent a valorizációs szorzó

2023. március 31. 10:27
Megjelent a Magyar Közlönyben az a szorzószám, amely elengedhetetlen a nyugdíjmegállapításhoz. Mint kiderült, ez az érték 2021-re 1,175 lett, mivel tavaly 17,5 százalékkal növekedett a bruttó átlagkereset. A rendelet április 3-án lép majd hatályba.