Összefogott a hazai zöldség-gyümölcs ágazat: termékfelajánlásokkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet

2020. április 07. 08:09
A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felhívására a magyar zöldség-gyümölcs termelők részt vesznek a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak friss és feldolgozott zöldséggel és gyümölccsel történő ellátásában.

A 2020. március 24-én indult akció keretében az első felajánlás a kiskőrösi Juice Products Zrt.-től érkezett, a vállalat 100 liter gyümölcslevet ajánlott fel a kórház dolgozói számára. A hazai termelésű gyümölcsökből készült, egyszerűen kezelhető 3 literes kiszerelésű leveket Ribárszki Zsolt, a Juice Products Zrt. vezérigazgatója és Ribárszki Ákos gyártásért felelős vezető adta át.

Termelői Értékesítő Szervezetek (TÉSZ) között meghirdetett felhívásra rövid idő alatt érkeztek további felajánlások, melyek leszállítása már szervezés alatt van. A szentesi Délalföldi Kertészek Szövetkezete (DélKerTÉSZ) paprikával és paradicsommal, a kerecsendi Korona Gombaipari Egyesülés friss termesztett gombával, a hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. koktélparadicsommal és kígyóuborkával, a szabadszállási Róna Ker-Tész Kft. pedig leveszöldség csomagokkal járul majd hozzá a kezdeményezéshez.

-----

Forrás valamint plusz képek és videók megtalálhatóak itt:

https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2020/04/06/osszefogott-a-hazai-zoldseg-gyumolcs-agazat-termekfelajanlasokkal-segiti-a-koronavirus-elleni-kuzdelmet

Kapcsolódó cikkek

A fenntartható élelmezés és egészséges táplálkozás a FAO konferenciáján

2020. november 03. 09:41
A gazda és a termelő nem a környezettudatos világ ellensége, hanem egyik legfőbb támasza a XXI. században is. A járvány idején tanúsított helytállásukért köszönet és megbecsülés illeti őket – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a FAO Európai Regionális Konferencia 32., virtuálisan megrendezett ülésszakán.

Ezt a hibát sok magyar elköveti élelmiszervásárláskor: nem árt résen lenni

2022. február 04. 09:14
Számtalan helyről hallhattuk már, hogy ideje lenne odafigyelni a mindennapokban arra, hogy lehetőleg minél tudatosabbak legyünk az élet minden területén. Ez különösen igaz a vásárlásra és az étkezésre. Már a fülünkön jöhet ki az ökológiai lábnyom, a fenntarthatóság, környezettudatosság és a bio élelmiszer, de továbbra is nehéz átfogó képet kapni arról, hogy mik is ezek valójában, miért fontosak, és mi közük van a mezőgazdasághoz. Minden mindennel összefügg, ezért érdemes tisztában lenni a fogalmakkal, így talán ténylegesen be tudjuk majd építeni őket az életvitelünkbe. Lapunk Dr. Malatinszky Ákos, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének docense segítségével járta körbe a témát, remélve, hogy kissé kitisztulhat a kép.