Osztatlan közös tulajdon - bekebelezés irányárai

2021. február 23. 09:03
Az osztatlan közös tulajdonok bekebelezéssel történő megszűntetése során alkalmazandó irányadó egységárak az NFK weboldalán találhatók.
Osztatlan közös tulajdon - bekebelezés irányárai

Az itt elérhető értékbecslési irányárak csak a bekebelezésre vonatkoznak.

 

A bekebelező tulajdonostársnak ellenértékként legalább a fenti értékbecslési ajánlatban megállapított összeget kell megfizetnie.

 

Ha bármelyik fél nem ért egyet az értékbecslési ajánlat összegével, úgy igazságügyi szakértővel új értékbecslési szakvéleményt készíttethet.

 

Az új értékbecslési szakvélemény elkészítésének költségeit a bekebelező tulajdonostárs viseli:

- ha annak elkészíttetését ő kezdeményezte, vagy

- ha az új értékbecslési szakvéleményben foglalt összeg legalább 20%-kal meghaladja az értékbecslési ajánlatban foglalt összeget.

Forrás: MAGOSZ / www.fataj.hu

 

 

Kapcsolódó cikkek

Alacsony a munkaerő-termelékenység az agráriumban

2020. augusztus 04. 07:32
2019-ben az előzetes adatok szerint a munkaerő-ráfordítás nagysága 2,0%-kal elmaradt az előző évitől, és 384 ezer ember teljes munkaidős (évi 1800 óra) tevékenységének felelt meg.

A DIGITALIZÁCIÓ A MEZŐGAZDASÁG ZÖLD ÁTÁLLÁSÁNAK KULCSA

2021. június 18. 08:14
A mezőgazdaság egyik legkomolyabb kihívása a generációváltás. Miután a gazdálkodás komoly és hosszútávú elköteleződést igényel, a fiatalok számára a legmodernebb technológiákat bemutatva vonzóvá kell tenni a mezőgazdasági szakmát - mondta a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciát (ECPA) beharangozó sajtótájékoztatón Juhász Anikó.