Precíziós gazdálkodási továbbképzés indul

2017. október 12. 07:53
2018 februárjában, keresztféléves kezdéssel, „Precíziós gazdálkodás” címen három féléves szakirányú továbbképzés indul Székesfehérváron az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében.

A részvétel feltétele felsőfokú végzettség. Sikeres záróvizsga esetén szakmérnök vagy szakember megnevezéssel másoddiplomát nyújt. A képzés célja, hogy bemutassa a modern technológiák vívmányait és annak integrálási lehetőségeit a precíziós gazdálkodásba. A képzés gyakorlatorientált, vagyis a szükséges elméleti ismeretek mellett, gyakorlati alkalmazásokra, modern technológiák készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt. Ennek keretében a hallgató megismeri a térbeli döntés támogatáshoz szükséges adatgyűjtés eszközeit, az adatforrásokat, valamint az adatkiértékelés módszereit is.

Az oktatás további célja a tematikus információ nyerés teljes folyamatának gyakorlati bemutatása a tervezéstől, kivételezésen át az eredmények döntéshozatalba való beépítéséig. A képzés gyakorlati részéhez tartozik a precíziós munkagépek, szenzorok, valamint az adatnyerés céljából végzett UAV repülések bemutatása. Az oktatás a precíziós gazdálkodás hatásának elemzésével, a környezetvédelmi, fenntarthatósági és gazdasági előnyök bemutatásával zárul.

A képzésről bővebb információ itt olvasható.

http://amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/647

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Durván térhet vissza a vasárnapi boltbezárás

2017. március 09. 08:48
Egy szakszervezetekből, civil és egyházi szervezetekből álló csoport európai szintű vasárnapi boltbezárást kezdeményez azzal érvelve, hogy egy többet dolgoznak az emberek hét végén.

Jogi lehetőségek, követelések érvényesítésére

2017. június 26. 09:03
Lejárt számlák, tartozásokat felhalmozó, csődbement és fizetésképtelenné váló – vagy magukról ezt állító – üzleti partnerek, kifizetetlen áruk, szolgáltatások és beruházások. Sok vállalatvezető találkozik ilyen és ehhez hasonló problémákkal működése során. Pénzkövetelések valamennyi iparágban és szolgáltatói szektorban keletkezhetnek, megjelennek a kereskedelmi ügyletekben, egyéb szerződéses kapcsolatokban, a kikötött fizetési biztosítékok érvényesítése során, de ide sorolhatók a szerződésszegésből és károkozásból fakadó követelések is.Lejárt számlák, tartozásokat felhalmozó, csődbement és fizetésképtelenné váló – vagy magukról ezt állító – üzleti partnerek, kifizetetlen áruk, szolgáltatások és beruházások. Sok vállalatvezető találkozik ilyen és ehhez hasonló problémákkal működése során. Pénzkövetelések valamennyi iparágban és szolgáltatói szektorban keletkezhetnek, megjelennek a kereskedelmi ügyletekben, egyéb szerződéses kapcsolatokban, a kikötött fizetési biztosítékok érvényesítése során, de ide sorolhatók a szerződésszegésből és károkozásból fakadó követelések is.