Prémiumkategóriás élelmiszerekkel mutatkozott be a magyar agrárium Sanghajban

2018. november 08. 07:06
Nagy István agrárminiszter megnyitotta a magyar standot a Kínai Nemzetközi Import Kiállítás agrárpavilonjában, majd magyar termékek piaci megjelenéséről tárgyalt a helyi kereskedelmi vállalatok vezetőivel Sanghajban.

A modern, innovatív magyar mezőgazdaság tiszta forrásból merítkezik, erre nemes példával szolgálnak kiállítóink, akik a standok mellett az udvarban, mintagazdasági környezetbe illeszkedve várják vendégeiket – jelentette ki az agrárminisztérium vezetője az első ízben megrendezett, 130 ország részvételével zajló kiállítás magyar agrárstandjának megnyitója után.

A 24 milliós kínai metropoliszban tartott eseményen már első nap komoly érdeklődés mutatkozott a magyar ásványvizek, borok, sajtok, toll- és pehely ágyneműk iránt.

Kép letöltése
 
Fotó: AM

 

Az importtermékek engedélyeztetéséért is felelős Kínai Vámhivatal miniszterhelyettesével, Wang Lingjunnel folytatott tárgyalásán Nagy István kijelentette, hogy a viziszárnyasok kivitelének újraindítása után a tárca kezdeményezi a többi szárnyasféle export engedélyezését is. A tárcavezető a sertéshús export újraindításának lehetőségét is indítványozta.

Sanghaj importtermékeket forgalmazó élelmiszerlánchálózatának, a Cityshop alapítójával a tárcavezető magyar termékek online áruházakban történő megjelenéséről egyeztetett.

Kép letöltése
 
Fotó: AM

 

Továbbá Nagy István a világ 500 legnagyobb vállalata között nyilvántartott Greenland csoport elnök-vezérigazgatójával, Zhang Yulianggal a magyar élelmiszeripari termékek kínai nagyvárosokban megvalósítandó népszerűsítéséről állapodott meg.

Kép letöltése
 
Fotó: AM

 

Az agrárminiszter Kína második legnagyobb élelmiszeripari nagyvállalata, a Bright Food csoport vezetőjével is tárgyalást folytatott egy olyan együttműködésről, mely a magyar vállalatok által előállított termékek a kínai fogyasztói igényekhez való megfelelését tűzi ki célul. A cég, mely elsősorban tej és tejtermékek kis és nagykereskedelmi forgalmazásában érdekelt, kiváló partnere lehet a kínai piacokon megjelenni kívánó  magyar vállalatoknak.

(AM Sajtóiroda)

 

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok? Most mindenki elmondhatja a véleményét!

2019. április 03. 09:37
Az Európai Bizottság megkezdte az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokra vonatkozó jogszabályok értékelését. A munkában – egy online kérdőív kitöltésével – többek között a lakosság, a vállalkozások, a kutatóintézetek, a civil- és szakszervezetek, valamint a hatóságok segítségére is számítanak.

Hamarosan itt a nagy állami árstop, mutatjuk, mire számíthat a boltokban

2022. január 28. 09:06
Február elsejétől új világ jön a boltokban, de valóban olyan nagy változás lesz a vásárlók számára, hogy hat termékcsoport esetében az októberi szinten fagyasztotta be a kormány a fogyasztói árakat? Mivel a kormány kék plakátja sokat nem árult el, számoltunk, és minden más kérdésre is megkerestük a választ.