2020-ban ez lett Magyarország étele

2020. október 12. 08:16
A győztes csákberényi séfek remeke pompás ételköltemény.
2020-ban ez lett Magyarország étele

A csákberényi Kilroy Group Kft. csapata a Kilroy Team: Ortó Gyula és Dobos Tibor nyerte a szombaton harmadik alkalommal megrendezett, Magyarország étele szakácsversenyt Felcsúton, írta az MTI.

A 12 döntős csapatból második helyen végzett Simon András és Fodor Szabolcs (Hunguest Hotels Zrt. Galyatető), míg a harmadik Paskó Csaba és Bódity Krisztián (Vajdaság) lett.

Győztest hirdettek a Magyarország étele 2019 versenyben
Minden étel tartalmazta a verseny során kötelezően használandó alapanyagot.

A harmadik alkalommal meghirdetett Magyarország étele élőmunkás melegkonyhai szakácsverseny témája idén a nemzeti összetartozás volt. A versenyen részt vevőknek maximum öt elemből álló innovatív, de populáris ételt kellett elkészíteniük, ahol elvárás volt, hogy az étel a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek.

Magyarország étele 2020: Somogy-ország ízei

A győztes csapat Somogy-ország ízei (Fogasfilé parajlevéllel burkolva, haltej májköntösben, füstölt mangalicaszalonna fátyolban, kapros sajtkrémmel töltött túrógombóc, barna vajban pirított reszelt morzsában, tejfölhab, zöldségkosár, marinírozott kelbimbószirom, kápia paprika “csiga” édesköménnyel, piros sült paprika krém) fantázianevű ételkölteményével hódította el a címet.

Fotó: Facebook/Magyarország étele

A verseny során kötelező volt használni piros, fehér és zöld színű alapanyagot: a piros színt a piros paprika (friss vagy fűszerpaprika), a fehér színt a túró, a zöld színt pedig bármilyen zöld színű zöldség vagy fűszernövény jelképezhette.

 

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Készételt, élelmiszert postáznál karácsonykor? Ezeket a hibákat ne kövesd el

2020. november 27. 08:08
Jóval nagyobb csomagforgalommal kell megbirkóznia a postának az idei adventi időszakban, és feltehetően készételt, élelmiszert is többen fognak feladni 2020-ban, mint eddig. Bár sokkal többen ünnepelnek karácsonykor szűkebb körben, kihagyva idén a nagy családi ebédeket, nem kell feltétlenül lemondani a töltött káposztáról, zserbóról, halászléről - hiszen ételeket is fel lehet adni postán. A Pénzcentrum most utánajárt, milyen csomagfeladási szabályok vonatkoznak az ételküldeményekre, és hogyan érdemes becsomagolni azokat.

Ki nem találod, miből készül kolbász a Hortobágyon: itt a boltok új slágere?

2021. június 15. 07:36
A Hortobágyi Nemzeti Park területén tenyésztett állatok húsához nincs fogható, ahogy ez a belőlük előállított termékekre is igaz. Aki egyszer megkóstolta a tulokból, bivalyból vagy szürkemarhából készült kolbászt vagy szalámit, nem sajnálja érte a tömegtermékeknél magasabb árat sem kifizetni. Országosan egyelőre nem sokan ismerik ezeket a nagyon finom termékeket, amelyek teljes mértékben húsból készülnek, méghozzá első osztályú, a lehető legbiobb alapanyagból. A vásárok és a piacozás szüneteltetése ezeknek az értékesítését is visszavetette, de a nemzeti parknak nem is a gazdálkodás az elsődleges feladata, hanem a magyar állatok megőrzése, és ennek egy kicsi, de fontos szegmense, hogy a nagyközönség is egyre szélesebb körben ismerhesse meg a minőségi állatokból készült árut. A nemzeti park mezőgazdasági csoportvezetője, Hasznosi László osztotta meg velünk a tapasztalataikat.