Segítő szándékú kamarai gondolatok

2018. május 25. 06:40
A NAK összeállította a az „Erősödő agrár- és élelmiszer-gazdaság, jólétében gyarapodó vidék” című kormányzati stratégiai tervezést segítő csomagját, amelyet Győrffy Balázs kamarai elnök ismertetett május 24-én.

– Nemrégiben véglegesítettük összefoglalónkat a NAK 2013. évi megalakulása óta eltelt időszak történéseiről, valamint a következő 5 éves időszakra vonatkozó legfőbb célokról, tervekről – mondta a NAK elnöke. – A szakmai szempontok alapján összeállított dokumentumunkban meghatározzuk, hogyan képzeljük el a következő éveket, miben segít a kamara, hogyan gyarapítható jólétben a magyar vidék.

– A dokumentumban szakítottunk az eddigi stratégiatervezési módszerekkel. Nem az ágazatokat vesszük sorra, és nem prognosztizálunk, hogy várhatóan mi történik a következő évtizedekben, például hogy 10, 20 vagy 50 év múlva hány tonna kukoricát termelünk majd Magyarországon. Ehelyett a hazai agrár- és élelmiszer-gazdaságot egészében, a strukturális alapoktól tekintjük át, próbáljuk feltérképezni és beazonosítani a fejlődést akadályozó tényezőket. És ami még ennél is fontosabb, megoldási javaslatokat kínálunk.

A kamarai csomag kitér a modernizációra, a termőföld-helyzetre, a működési formák átláthatóvá tételére, az adórendszerre, a támogatáspolitikára, a termés- és jövedelembiztonságra, az együttműködésre, az élelmiszerlánc fejlesztésére és az intézményrendszerre.
A következő időszakban részletesen ismertetjük az egyes fejezeteket.


(nak.hu)

 

Kapcsolódó cikkek

Több száz nap szababság bennragadhat, de nem vész el

2017. október 12. 07:44
Bizonyos szektorokban több száz munkanap szabadság is "bennragadhat", de nem vész el! "Kedves Munkatársunk, mellékeljük az előző évi maradék szabadság kimutatásokat valamint a lemondó nyilatkozatot." Így kezdődik az egyik multinacionális társaság levele, mely felveti a kérdést: le lehet-e a szabadságról érvényesen mondani.

Jelentősen csökkentette élelmiszerhulladékát a Tesco

2018. május 11. 08:25
Az áruházlánc csaknem 7 ezer tonna élelmiszer-adományt juttatott a rászorulóknak