Kapcsolódó tartalmak: Győrffy Balázs

Hír: Győrffy: szégyen és tragikus, amit a CBA, a Coop és a Reál csinál

2016. október 05. 08:20
 
Továbbra is lobbizik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azért, hogy az UHT és a hosszan eltartható tejek (ESL) áfája is 5 százalékra csökkenjen. Győrffy Balázs, a szervezet elnöke „szégyennek és tragikusnak” nevezte, hogy a magyar tulajdonú üzletláncok – a CBA, a Coop és a Reál – nem jelentek meg a tejpiacról tartott NAK-egyeztetésen, ahol a tejfelvásárlási árak emeléséről volt szó. Ha az árak nem nőnek, a termelők külföldön adják el a tejet, itthon pedig hiány alakulhat ki.

Hír: Eltűnt majdnem 40 ezer őstermelő

2017. január 11. 08:04
 
A korábbiaknál kevesebb gazdálkodó váltott ki új kártyaalapú őstermelői igazolványt. Az új igazolványokkal rendelkező őstermelők száma 38 ezerrel csökkent.

Hír: Győrffy Balázs: Integrációra van szükségük a termelőknek

2017. március 10. 09:12
 
Új alapok kellenek az agáregyüttműködésben

Hír: Szerződések revíziója: Győrffyék is beszállnak

2017. március 13. 09:04
 
Új alapokra kívánják helyezni a termékpálya szintű magyarországi agrárintegrációt. A javaslatcsomagot az ősszel vitathatja meg az Országgyűlés. Szabályoznák az integrációs szerződés tartalmát is.

Hír: Második Finnország aligha leszünk, de gyorsulhat az erdősítés

2017. március 24. 07:05
 
Magyarország erdősültségét a mostani bő 20 százalékról rövid időn belül 27 százalékra kívánják emelni a kormányzati szándék szerint. A jelenlegi telepítési ütem azonban ehhez kevés, és egyelőre azt is nehéz elképzelni, hogyan lehet mindezt összeegyeztetni a lakosság jobb tűzifa-ellátásának biztosítását szolgáló célkitűzéssel.

Hír: Holtpontról elmozduló élelmiszeripar

2017. április 06. 08:15
 
Győrffy Balázs kamarai elnök a pékek hasznáról, az illegális kutakról, a kisebb jégszemcsékről, valamint az orosz baromfiról

Hír: Versenyképes mezőgazdasághoz magas szintű szakképzés szükséges

2017. május 10. 07:39
 
A jövő korszerű, versenyképes mezőgazdaságához magas szintű szakképzés szükséges, ehhez össze kell hangolni valamennyi érdekelt munkáját - mondta a földművelésügyi miniszter, miután az agrárszakképzés fejlesztése és megújítása érdekében partnerségi megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökével.

Hír: Ütemezett áfacsökkentést szeretne a NAK

2017. május 11. 07:37
 
A gazdasági mutatók teljesüléséhez kötött, előre ütemezett áfacsökkentést javasol az alapvető élelmiszerek körében az agrárkamara – írja a Magyar Idők. Erről hamarosan a gazdasági tárcával is egyeztetnek.

Hír: A gazdák öntözésfejlesztési igényeit méri fel az agrárkamara

2017. november 21. 08:31
 
A Belügyminisztérium öntözési lehetőséget tud teremteni számos településen – mondta a Világgazdaságnak Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint az integráció a fennmaradás kulcsa.

Hír: Földilleték, idénymunka: változtak a szabályok

2017. november 30. 09:05
 
November 24-én életbe léptek azok a törvénymódosítások, amelyek a mezőgazdasági idénymunkára és a termőfölddel kapcsolatos illetékmentességre vonatkoznak. A jogszabályváltozások a munkaerőhiány csökkentését és az illetékmentességi előírások könnyítését célozzák.
«1234»