Sokan visszakerültek a munkaerőpiacra

2021. augusztus 12. 12:14
Fülöp Attila: a szociális kérdés elsősorban foglalkoztatási kérdés
Sokan visszakerültek a munkaerőpiacra

Sokan visszakerültek a munkaerőpiacra azok közül, akik korábban elvesztették munkájukat, így ma 4,7 millió foglalkoztatott van országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Miskolcon, az Együtt a munkavállalásért Borsod-Abaúj-Zemplén megyében című rendezvényen.

2010 előtt nehéz volt a munkaerőpiacra visszajuttatni azokat, akik onnan kikerültek. A mostani kormányzat filozófiája az, hogy nem a segélyrendszert kell támogatni, hanem munkát kell adni a munkanélkülieknek, a kiszolgáltatottság helyett esély kell nekik - közölte Fülöp Attila.

Ugyanez a cél a megváltozott képességű munkavállalók esetében is, ezen a területen azonban sokkal nagyobb energiára van szükség - tette hozzá.

Fülöp Attila közölte: a szociális kérdés elsősorban foglalkoztatási kérdés, stabil, biztonságos megélhetés csak munkajövedelemből lehetséges.

A 4,7 millió foglalkoztatott között mintegy 160 ezer megváltozott munkaképességű van - mondta.

Az államtitkár közölte: míg 2010-ben minden ötödik megváltozott munkaképességű ember tudott csak munkát találni, addigra ma lényegesen többen dolgoznak közülük, köszönhetően a kormánynak, a gazdasági szervezeteknek és a munkavállalást segítő projekteknek.

Forrás: Profitline / www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Mikor lehet munkaszüneti napra munkavégzést elrendelni?

2021. június 01. 08:33
Munka Törvénykönyve

Hogyan kezdje az évet a munkaügy?

2022. január 14. 08:05
A hivatalos, NAV által közzétett nyilatkozatok már 2021. december végétől elérhetőek