Kapcsolódó tartalmak: munkaerőpiac

Hír: Ez történik a hazai munkaerő-piacon - Munkaerőhiány, vita a GYED EXTRA körül

2016. augusztus 22. 08:02
 
A Nemzetgazdasági Miniszter több alkalommal hangot adott azon véleményének, hogy a gazdasági fejlődés egyik féke éppen a munkaerőhiány lehet, melynek következtében bevándorlókra bizonyos területeken szükség lehet.

Hír: A hiányszakmákat népszerűsítené a kamara

2016. szeptember 28. 07:59
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Agrárgazdasági Kutató Intézettel együttműködve komplex munkaerő-piaci kutatást indít, amelynek célja a diákok piacorientált, az agrár- és élelmiszeripari szereplők igényeinek megfelelő szakképzésének segítése.

Hír: Miért fontos a szociális pillér?

2017. május 12. 08:34
 
Az elmúlt hónapokban a hazai kormányzati retorikában a szuverenitásunkat sértő, potenciálisan nemzetveszejtő támadásként jelent meg az Európai Unió által forszírozott „szociális pillér”. Mielőtt állást foglalunk arról, hogy valójában veszélyt vagy reményt jelent-e, érdemes körüljárni, eszik-e vagy isszák a szociális pillért.

Hír: MGYOSZ: A szakképzés átalakításában szerepet kell kapniuk a munkaadói szövetségeknek

2017. november 08. 07:44
 
"Le kell lassítani vagy meg kell állítani a külföldre irányuló munkavállalási célú kivándorlást"

Hír: Már nem eldobható a dolgozó

2017. november 10. 09:56
 
Egyre többet hallhatunk, és már olvashatunk is a hazai munkaerőpiac turbulens folyamatairól, válságosnak mondott szituációjáról. Van, aki a saját bőrén is érzi már a változásokat. Ám ahhoz, hogy vezetőként megfelelően viszonyuljunk a saját vállalatunkat érintő konkrét helyzetekhez, érdemes a „nagy képet” árnyaltan látni.

Hír: Tenni kell valamit: a legjobban elöregedő szektor a mezőgazdaság

2017. november 21. 08:27
 
A mai munkaerőpiaci helyzetben mind fontosabb a fiatalok megszólítása, hiszen a legjobban elöregedő szektor a mezőgazdaság. Ezt maguk a jövő szakemberei is tudják, azért konferenciát rendeztek a jelen szakembereivel összefogva.

Hír: A munkaerőhiány és a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatása

2018. július 03. 08:09
 
A hazai munkaerőpiac egyik, újabb keletű problémája a munkaerőhiány. 2018. június 28. és 29. között a kérdésről tartott konferenciát a LIGA Szakszervezetek és a Friedrich Ebert Stiftung. Politikus, szakértő, munkáltató és szakszervezeti tisztségviselő fejtette ki véleményét a velencei rendezvényen.

Hír: Új mintaprogram indul a munkaerőpiac bővülése érdekében

2018. augusztus 27. 08:15
 
Átalakulnak a következő időszakban a foglalkoztatási osztályok, a korábbi munkaügyi kirendeltségek annak érdekében, hogy a közfoglalkoztatottakat, álláskeresőket, valamint a dolgozni vágyó inaktívakat hatékonyabban lehessen integrálni a munkaerőpiacra - írta a Magyar Idők pénteki számában.
 

Hír: Baj lehet az Audinál a cafeteria miatt - megszólalt a szakszervezet

2018. november 15. 07:29
 
Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) elutasította a vállalat jövő évre vonatkozó bérajánlatát. Az érdekképviselet november 9-én átadott bérkövetelési csomagjában a munkáltatóénál lényegesen nagyobb alapbér-emelést javasol, továbbá a béren kívüli juttatások megnövelését követeli. Az Audi legutóbbi ajánlata alapján a cafeteria-keret változatlan maradna, így szerintük az adóváltozásokból eredő hátrányokat egy az egyben a munkavállalókra terhelnék, ami nettó bérkiesést okozna náluk.

Hír: Hiába ígérik, elmarad még a munkaerőpiaci fordulat

2019. február 13. 09:20
 
Nem tört előre a digitalizáció
«1234»