Stratégiai szerepet tölt be az élelmiszeripar

2020. november 16. 09:41
Az élelmiszeripar szereplői a járványhelyzet idején is biztosítják az ország élelmiszer-ellátását, amiért köszönettel tartozunk nekik – mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken a SPAR bicskei Regnum Húsüzem és Oktatóközpontban.
Stratégiai szerepet tölt be az élelmiszeripar

Az államtitkár hozzátette: a magyar agrárium tavasszal már bizonyította, hogy a legnehezebb körülmények között is helytáll, a gazdák erőfeszítései a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart stratégiai ágazattá emelték. Emlékeztetett arra, hogy a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozása érdekében az Agrárminisztérium 25 milliárd forintos támogatási programot indított a mezőgazdaság és élelmiszeripar szereplői számára, ebből hét milliárd forint válságkezelő támogatás érkezett az élelmiszer-feldolgozó vállalkozásokhoz. Erdős Norbert kiemelte, évek óta nő a minőségi élelmiszerek iránti kereslet, ami a fogyasztók választásának szempontjából is nagy hangsúlyt kap. A Magyar Élelmiszerkönyv hústermékekre vonatkozó előírásának hatására is az abban szabályozott, Magyarországon hagyományosan előállított és ismert húskészítmények minősége javult, a vásárlók választását pedig a termékeken feltüntetett még szélesebb körű jelölés segíti.

Kelemen Gergely

 

Az államtitkár a bicskei Regnum húsüzemben találkozott a cég élelmiszeripari cégvezetőjével és ügyvezető igazgatójával. Az eseményen elhangzott, az ország egyik legmodernebb technológiával működő üzeme folyamatosan bővíti kapacitását, ahol 2019-ben már 13 millió kilogramm bontott sertéshúst és 1 millió kilogramm bontott marhahúst dolgoztak fel.

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Sok és jó tejet adjanak!

2019. december 02. 10:28
Mindent az állattenyésztésnek rendelnek alá a hajdúnánási Nyakas Farmon, az ország egyik legnagyobb tejtermelő gazdaságánál. Különlegesek abban is, hogy csak exportra dolgoznak.

Ez fájni fog a magyar családoknak: durván emelkedik a hús ára a hazai boltokban

2022. május 13. 09:21
A magyar háztartásokban a baromfi- és a sertéshús fogy leginkább, nem csoda, hiszen hagyományos, népi receptjeink fontos alapanyagának számítanak. Viszont az árak tovább emelkednek, és az emelkedésnek több oka is van: a világon mindenhol évtizedes csúcsokat dönt az infláció - az elszálló globális energia- és élelmiszerárak miatt, amelyek elsősorban a háború miatt nőnek -, másrészt vannak belső hatások is. Cikkünkben most megnéztük, hogyan alakult az egyes állatállományok száma, illetve megnéztük azt is, milyen húst fogyasztanak többségében a magyarok. Sőt, annak is utánajártunk, mennyibe kerülnek ezek a húsok a nagyobb élelmiszerláncoknál.