Szakképzési munkaszerződéssel dolgozó tanulók munkavégzése és szabadsága

2021. november 30. 08:57
Milyen munkarendben foglalkoztathatók a szakképzési munkaszerződés alapján dolgozó tanulók, illetve hogyan kell kiadni a szabadságukat? Olvasói kérdésekre Hajdú-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.
 
Szakképzési munkaszerződéssel dolgozó tanulók munkavégzése és szabadsága

A kérdés részletesen így szólt: Az XY Kft.-nél szakképzési munkaszerződéssel dolgoznak tanulók, az egyik 1 éves munkaszerződéssel, a másik 2 éves munkaszerződéssel. Hetente 2 napot dolgoznak, napi 8 órában. 14. évfolyamosok. Idén a szabadságukat (időarányosan) a szünetben ki tudjuk írni. A 2022. évben az éves 30 nap szabadságot hogyan kell kiadni számukra? A nyári hónapban folyamatosan lehet kiadni? Mivel a 2 éves szerződéssel dolgozó tanuló 2023. augusztus 31-éig van, a nyári munkavégzés hogyan történik? Minden nap, vagy csak hetente 2 napot kell dolgozniuk, ugyanazért a bérért? Nyáron nincs iskola.

SZAKÉRTŐNK VÁLASZA:

szakképzési törvény 84. § (4) bekezdése szerint a tanulót, illetve a képzésben részt vevő személyt a tizennyolcadik életévének betöltése évének utolsó napjáig évente 45 munkanap, ezt követően évente 30 munkanap szabadság illeti meg. A szabadság kiadásánál figyelemmel kell lenni az őszi, téli, tavaszi és nyári szünet rendjére.

További rendelkezés, hogy a nyári szünetben legalább 15 munkanap szabadságot a tanuló, illetve a képzésben részt vevő személy kérésének megfelelő időpontban egybefüggően kell kiadni. Mindebből az következik, hogy kiadható folyamatosan nyáron is a szabadság, azonban mivel a további szünetekre is tekintettel kell lenni, nem javaslom valamennyi nap kiadását.  

A munkarend tekintetében a törvény szerint a tanuló teljes napi munkaideje nem haladhatja meg a napi 8 órát, fiatal munkavállaló esetében a napi 7 órát.

Legfeljebb kéthetes munkaidőkeretet lehet elrendelni, rendkívüli munkaidő pedig nem rendelhető el.

Ezen szabályok betartása mellett lehet nyáron, a szünidőben is foglalkoztatni a tanulókat, illetve megszervezni a beosztásukat.

Ha a munkabért a hetente 16 órára figyelemmel állapították meg, abban az esetben ezt kell alapul venni (hacsak nem állapodtak meg abban a szakképzési munkaszerződésben, hogy két napra osztható be, abban az esetben több napra is szét lehet osztani ezen órákat).

 

www.adozona.hu

Kapcsolódó cikkek

Lehet-e egy munkavállalónak több munkaviszonya?

2019. november 06. 14:13
A munkáltatók időről időre szembesülnek azzal, hogy valamely munkavállalójuk - akár a tudtukon kívül - egy másik munkáltatónál is alkalmazásban áll, akár szintén teljes, vagyis napi nyolcórás munkaidőben. Egy ilyen helyzetben joggal merül fel a kérdés a munkáltatókban, hogy a többes munkaviszony vajon jogszerű-e, befolyásolja-e valamilyen módon a foglalkoztatás érvényességét.

Bedolgozói és munkaviszony egyszerre

2019. július 15. 08:34
A jelenleg heti 40 órás munkaviszonyban, teljesítménybérben dolgozót foglalkoztathatjuk-e munkaviszonyban is és bedolgozói munkaviszonyban is ugyanazon tevékenység végzésére? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.