Szarvas képviselte hazánkat a litvániai Békekenyér konferencián

2019. szeptember 25. 07:44
Tizenegy ország részvételével rendezték meg az Ötödik Békekenyér konferenciát Litvániában a múlt hétvégén. Hazánkat ebben az évben Bagdán Boglárka, agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint egy szarvasi delegáció képviselte.

A konferencia résztvevői a regionális és nemzetközi együttműködést hangsúlyozva olyan kérdéseket tárgyaltak meg mint a globalizáció, partneri kapcsolatok és nemzetközi együttműködések jelentősége. A rendezvényt a német agrártárca indította el 25 évvel a berlini fal és a vasfüggöny lebontása után - írja a beol.hu.

Az ajándékozott rozs magjából "Békekenyeret" fognak sütni - fotó: pixabay.com

Az első berlini eseményt követően minden évben más kelet-közép-európai európai uniós tagállam ad otthont a rendezvénynek. Három évvel ezelőtt Szarvason rendezték meg a konferenciát.

A szervezők évente egy csomag rozsmagot küldenek a 12 alapító európai országnak, hogy azok elvetése és learatása után, ünnepélyes megemlékezés során egy „Békekenyeret” süssenek a lisztből, amely szimbolizálja a népek közötti békét, összetartást és barátságot.

A Magyarországra küldött rozst minden évben Szarvason vetik el és aratják a NAIK ÖVKI területén és gondozásában.

agrotrend.hu / beol.hu

Kapcsolódó cikkek

Így szakad ketté a magyar társadalom a koronavírus miatt: megszólal a szakpszichológus

2020. március 24. 09:02
A koronavírus miatt kialakult helyzetet mindannyian máshogy tudjuk kezelni, mindenki máshogy éli meg. Vannak, akik teljesen tudatosan néznek szembe ezzel a helyzettel, azonban vannak olyanok is, akik inkább a tagadást választják vagy elbagatellizálják a járványt. A szakember szerint mind a két hozzáállás elfogadható. A HelloVidéknek dr. Gács Boróka tanácsadó szakpszichológus beszélt arról, hogyan dolgozzuk fel a vészhelyzet miatti stresszt.

Elkezdődött a Magyarország Legszebb Birtoka 2019 Díj döntőseinek szemlézése

2019. július 01. 08:33
Az első birtoklátogatási napon egy kertészetben és egy családi gazdaságban jártunk