Szarvas képviselte hazánkat a litvániai Békekenyér konferencián

2019. szeptember 25. 07:44
Tizenegy ország részvételével rendezték meg az Ötödik Békekenyér konferenciát Litvániában a múlt hétvégén. Hazánkat ebben az évben Bagdán Boglárka, agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint egy szarvasi delegáció képviselte.

A konferencia résztvevői a regionális és nemzetközi együttműködést hangsúlyozva olyan kérdéseket tárgyaltak meg mint a globalizáció, partneri kapcsolatok és nemzetközi együttműködések jelentősége. A rendezvényt a német agrártárca indította el 25 évvel a berlini fal és a vasfüggöny lebontása után - írja a beol.hu.

Az ajándékozott rozs magjából "Békekenyeret" fognak sütni - fotó: pixabay.com

Az első berlini eseményt követően minden évben más kelet-közép-európai európai uniós tagállam ad otthont a rendezvénynek. Három évvel ezelőtt Szarvason rendezték meg a konferenciát.

A szervezők évente egy csomag rozsmagot küldenek a 12 alapító európai országnak, hogy azok elvetése és learatása után, ünnepélyes megemlékezés során egy „Békekenyeret” süssenek a lisztből, amely szimbolizálja a népek közötti békét, összetartást és barátságot.

A Magyarországra küldött rozst minden évben Szarvason vetik el és aratják a NAIK ÖVKI területén és gondozásában.

agrotrend.hu / beol.hu

Kapcsolódó cikkek

Ehető kávéscsészét vetettek be a műanyagok elleni harcban

2019. július 16. 08:23
A Cairo Coffeeshop zseniális megoldással rukkolt elő.

Így előzze meg a gerincbántalmakat!

2019. május 10. 09:42
Ülőmunkát végez, sokat kell emelnie, vagy más körülmény miatt éri egyenlőtlen terhelés a gerincét? Esetleg már érzi is ennek a következményeit, Önnek is egyre gyakrabban fáj a nyaka, a háta, a dereka? Néhány tippet gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek ezek elkerülésében.