Szemléletformálással és az élelmiszerkönyv fejlesztésével a minőségi magyar péktermékek (el)ismertségéért

2017. október 05. 08:02
A minőségi péktermékeket készítő magyar sütőipari cégek érdekében a fogyasztói tudatosság emelésére, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztésére van szükség – hangzott el a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Pékszövetség képviselői között tartott megbeszélésen.

A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Pékszövetség képviselői egyeztetést tartottak az albán pékségekkel kapcsolatban a közelmúltban felmerült kérdésekről.

A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy a probléma megoldását jelentősen segítheti a fogyasztói tudatosság emelése, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztése és ismertté tétele, mely a Kormány nemrég elfogadott 20 pontos akciótervének is két kiemelt sarokköve. 

Véleményük szerint fel kell hívni a vásárlók figyelmét, hogy a tisztességtelen vállalkozások (köztük az albán pékségek is) azzal bújnak ki az idén nyáron életbe lépett új beltartalmi és minőségi előírások alól, hogy más néven (például kenyér helyett buciként) forgalmazzák termékeiket. Ezzel pedig nem csak versenyelőnybe kerülnek, hanem sok esetben a fogyasztókat is megtévesztik. Az egyeztetésen résztvevő szervezetek ezért a vásárlók tájékoztatását és a fogyasztói tudatosság növelését kulcsfontosságúnak tartják.

http://elelmiszerlanc.kormany.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Itt a sárgadinnye szezon. Így válasz ki a legszebbet!

2018. június 29. 08:01
Nem csak görögdinnye választáskor alkalmazhatunk különböző praktikákat a legtökéletesebb termés megtalálására, de sárgadinnye vásárlásakor is bevethetünk néhány trükköt, hogy biztosan a legédesebb és legérettebb darabot vigyük haza. Mutatjuk mikre figyelj oda, hogy ne érjen otthon csalódás és biztosan a legjobb minőségű sárgadinnyét vidd haza.

Marhák tízezreit kell leölni: veszélyes kór sokkolja a briteket

2018. február 26. 08:20
Tömegesen kell levágni a szarvasmarhákat az Egyesült Királyságban a tuberkulózis (TBC) fertőzés terjedése miatt. A leölt állatok száma egy év alatt átlépte a 40 ezret is, és folyamatosan növekszik. Kutatók főként a borzokat teszik felelőssé a baktérium terjesztéséért, ezért most jobban feltérképezik az állatok mozgását és vakcinázási programokat dolgoznak ki.