Szemünk világa - természetesen

2022. november 18. 14:45
A szem nagyon értékes érzékszervünk, talán nem kell különösebben bizonygatni, hogy miért. A látás segítségével fogadjuk be a körülöttünk lévő világ legnagyobb részét. A látás romlása, illetve a szembetegségek ezen fontos érzékszervünk hatékony működését csökkentik.
Szemünk világa - természetesen

Kapcsolódó cikkek

A gyomnövények fontos szerepe: pintyféléink téli eltartói

2022. december 12. 10:26
A Körös-Maros Nemzeti Parkban telelő énekesmadarak egyik legfontosabb táplálékát a gyomnövények magvai szolgáltatják.
 
Ha a gyomnövényekről esik szó, előfordulhat, hogy negatív jelzők jutnak az ember eszébe: „gaz, káros, irtandó”… Azonban, mint a természetben mindennek, a gyomoknak is megvan a maguk ökológiai szerepe, nem véletlenül alakultak ki és lettek részei a természetes élőlényközösségeknek.

Koncert a török-szír földrengés károsultjainak támogatására a Hagyományok Házában

2023. március 09. 13:55
Nagykoncertet szerveznek a törökországi-szíriai földrengés károsultjainak támogatására március 22-én a Hagyományok Házában, ahol többek között a Kaláka, a Bokros Trió, a Misztrál, a Sebő-együttes, Sebestyén Márta és Tolcsvay Béla is fellép - közölte az Ökomenikus Segélyszervezet.
 
Közleményük szerint a hazai zenei élet különböző műfajainak kiválóságai fogtak össze a Misztrál Együttes kezdeményezésére, hogy pénzadományt gyűjtsenek a törökországi és szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére.