Szennyzetett tejtermékek miatt indítottak vizsgálatot a hatóságok

2018. május 14. 09:08
Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki. Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van.

A NÉBIH az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett. Az érintett üzletláncok, a hivatal és a nyomozóhatóság között folyamatos a kapcsolattartás a probléma kezelése érdekében. A szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból.

Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a NÉBIH addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti. Egyúttal felhívta a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Három éves a Szupermenta, a NÉBIH termékteszt programja

2017. november 15. 10:23
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szemléletformáló programjaként már három éve jelentkezik különböző termékcsoportok teszteredményével a Szupermenta. Az eddigi 36 hónap alatt 40 termékkör teljes körű vizsgálatát végezték el a hivatal szakemberei. A minőségi, biztonsági és vásárlói kedveltségi szempontból egyaránt körbejárt termékkörök között helyet kaptak feldolgozott élelmiszerek, alkoholos italok, zöldség-gyümölcsök, fűszernövények, fűmagok és állatgyógyászati készítmények is.

A vidék gyarapodása a magyarság fennmaradásának záloga

2017. március 16. 11:10
A vidék gyarapodása, a magyar gazdák teljesítménye az ország fejlődésének biztosítéka. Nélkülözhetetlen ahhoz, hogy - miközben Európában nagy erők dolgoznak azon, hogy az unió népei alávetett nemzetiségek szintjére süllyedjenek - Magyarország megmaradjon olyan nemzetnek, amely képes saját életét, sorsát irányítani - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen