Szennyzetett tejtermékek miatt indítottak vizsgálatot a hatóságok

2018. május 14. 09:08
Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki. Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van.

A NÉBIH az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett. Az érintett üzletláncok, a hivatal és a nyomozóhatóság között folyamatos a kapcsolattartás a probléma kezelése érdekében. A szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból.

Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a NÉBIH addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti. Egyúttal felhívta a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Az agrártámogatásokért tárgyalt Czerván

2017. október 12. 07:47
Czerván György a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a brüsszeli ülésen bemutatta a Visegrádi Csoport és a Balti országok mezőgazdasági miniszterei által, a KAP jövőjéről július 18-án aláírt közös nyilatkozatot. A dokumentumot Bulgária, Horvátország és Románia is támogatásáról biztosította. Czerván Brüsszelben találkozott a dán Környezetvédelmi és Élelmezésügyi Minisztérium helyettes államtitkárával is, akivel a GMO-t tartalmazó élelmiszerek piacról való kitiltásának jövőbeli lehetőségeiről folytatott kétoldalú megbeszélést – tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

Élelmiszerbotrány: fordulhat a kocka

2017. augusztus 22. 08:26
A Kormány a védjegyek piacán ugyancsak segítené a hazai foigyasztók könnyebb eligzodását