Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz a hétvégén a szentendrei Skanzenben

2023. november 10. 15:26
Kézműves borászatok boraival, libaételekkel, lámpás felvonulással, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja a Szent Márton Újborfesztiválon és Libatoron a szentendrei Skanzen egész hétvégén az érdeklődőket.
Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz a hétvégén a szentendrei Skanzenben
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum csütörtöki közleménye szerint a Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a múzeumban. A látogatók bepillanthatnak az őszi társas munkák légkörébe, megismerhetik Szent Márton életét, érdekességeket tudhatnak meg a libakultusz eredetével kapcsolatban.
A programot a Langaléta Garabonciások Márton-napi előadása színesíti, lesz mesemondás, történelmi-irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására.
A Skanzen Étteremben libaételek várják a látogatókat, de aki maga szeretné elkészíteni Márton-napi finomságait, az főző workshopon is részt vehet a Skanzenben – hangsúlyozzák a közleményben.
 
A kézműves foglalkozásokon a gyerekek készíthetnek textil- és szalmaliba, csuhé tök és tűzzománc ékszer mellett lámpást a Márton-napi felvonuláshoz.
Szent Márton Újborfesztivál és Libator Szentendrei Skanzen 2023 -  Programturizmus
A Skanzen Vigadó színpadán többek között fellép Gulyás László vándormuzsikus, zenél a Makám Együttes és a Montanaro Duo, valamint a Dresch Vonósok, a Sarjú Banda és a Tatai Szarkalábak is színpadra lépnek – írták.
Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022 Szentendre |  CsodalatosMagyarorszag.hu
A múzeum portái, házai 16 óráig, a Skanzen Vigadó és a kézműves vásár 18 óráig tartanak nyitva. Az egész napos programsorozatot mindkét napon őszbúcsúztató koncert és táncház zárja.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Debreceni Adventi Vásár 2022

2022. december 15. 16:08
2022. november 26. és december 23. között vendéglátósok és vásárosok sokasága várja a karácsonyra készülőket kézműves termékekkel, szívmelengető finomságokkal a Debreceni Adventi Vásárban.
Debrecen három történelmi egyház püspökségének és kisebb felekezeteknek ad otthont, így az Adventi események tekintetében is a régió kiemelt helyszíne. Egyaránt megszólítja a hazai érdeklődőket és a városban tanuló vagy dolgozó, különböző országokból érkező, itt élő csoportokat.
 

Magánkézbe kerül a MÁV VAGON Kft. többségi tulajdona

2023. október 16. 15:31
Magántőke bevonásával válhat jobbá, egyszerűbbé a vasúti járművek karbantartásának és gyártásának folyamata a MÁV-VOLÁN-csoportnál, miután a Kormány döntése nyomán a MÁV VAGON Kft. mintegy 75%-a magánkézbe kerül.