Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz a hétvégén a szentendrei Skanzenben

2023. november 10. 15:26
Kézműves borászatok boraival, libaételekkel, lámpás felvonulással, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja a Szent Márton Újborfesztiválon és Libatoron a szentendrei Skanzen egész hétvégén az érdeklődőket.
Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz a hétvégén a szentendrei Skanzenben
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum csütörtöki közleménye szerint a Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a múzeumban. A látogatók bepillanthatnak az őszi társas munkák légkörébe, megismerhetik Szent Márton életét, érdekességeket tudhatnak meg a libakultusz eredetével kapcsolatban.
A programot a Langaléta Garabonciások Márton-napi előadása színesíti, lesz mesemondás, történelmi-irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására.
A Skanzen Étteremben libaételek várják a látogatókat, de aki maga szeretné elkészíteni Márton-napi finomságait, az főző workshopon is részt vehet a Skanzenben – hangsúlyozzák a közleményben.
 
A kézműves foglalkozásokon a gyerekek készíthetnek textil- és szalmaliba, csuhé tök és tűzzománc ékszer mellett lámpást a Márton-napi felvonuláshoz.
Szent Márton Újborfesztivál és Libator Szentendrei Skanzen 2023 -  Programturizmus
A Skanzen Vigadó színpadán többek között fellép Gulyás László vándormuzsikus, zenél a Makám Együttes és a Montanaro Duo, valamint a Dresch Vonósok, a Sarjú Banda és a Tatai Szarkalábak is színpadra lépnek – írták.
Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022 Szentendre |  CsodalatosMagyarorszag.hu
A múzeum portái, házai 16 óráig, a Skanzen Vigadó és a kézműves vásár 18 óráig tartanak nyitva. Az egész napos programsorozatot mindkét napon őszbúcsúztató koncert és táncház zárja.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Több mint 660 millió forintból valósult meg a Hévízi-tó átfogó tóvédelmi programja

2024. január 17. 17:22
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, konzorciumi partnerei és a helyben élők segítségével több mint 660 millió forint felhasználásával valósult meg a Hévízi-tó és környékének természetvédelmi célú rekonstrukciója.

Hipergyors megoldás a balatoni és szezonális munkaerőigény kezelésére

2023. július 13. 14:22
A Giggle applikációjával akár 24 órán belül található szezonális munkaerő.
Évről évre visszatérő problémaként jelentkezik a balatoni éttermeknél és szállásadóknál, hogy a megnövekedett forgalmat hogyan tudják kiszolgálni a kevés és gyakran ismeretlen munkavállalóval. Egy magyar fejlesztésű alkalmazás nemcsak hatékonyabbá teszi a toborzást, de rengeteg új munkavállalót von be olyan munkákra, amelyeket évek óta nehéz betölteni.