Szijjártó: 16 embert mentettek meg Törökországban a magyar mentők

2023. február 08. 13:09
Eddig 16 ember köszönheti az életét a magyar mentőalakulatoknak, hamarosan pedig bővül a mentésben résztvevő magyar kontingens Törökországban - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai Facebook-bejegyzésében.
 
A tárcavezető azt írta: "éjszaka és reggel is szívszorító hírek érkeztek Törökországból", a földrengés halálos áldozatainak száma megközelíti az öt és fél ezret, a sérülteké pedig a 35 ezret. A kutatási, mentési munkálatok kritikus fázisba érnek, de még mindig van remény arra, hogy túlélőket találnak a romok alatt - mutatott rá.
Szijjártó: 16 embert mentettek meg Törökországban a magyar mentők
Közölte: már hat magyar kutató-mentő egység dolgozik Hatay tartományban. "Köszönjük és nagyra becsüljük az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Baptista Szeretetetszolgálat, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, az Életjel Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ és a Református Szeretetszolgálat munkatársainak és önkénteseinek azt az áldozatos munkát, melyet végeztek az elmúlt órákban és napokban" - fogalmazott.
 
Kiemelte: eddig 16 ember köszönheti az életét, a túlélését a magyar mentőalakulatoknak.
 
Kitért rá: ma reggel a Budapesti Önkéntes Mentőszervezet egysége is Törökországba érkezett, így délutántól már 156 főből és 28 kutyából áll a mentésben résztvevő magyar kontingens. "Büszkék vagyunk rájuk" - tette hozzá.
 
Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy a Fradi és a Kisvárda utánpótlás focistái jól vannak, csakúgy, mint az a 18 magyar, aki a katasztrófa sújtotta területen tartózkodik.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári kar hallgatói kapták meg először a diplomájukat az SZE-n

2024. július 08. 16:48
A Széchenyi István Egyetem nyári diplomaátadóinak első ünnepségét az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon rendezték július 5-én. A frissdiplomásokat dr. Tóth Tamás dékán mellett dr. Nagy István agrárminiszter is köszöntötte. Az eseményen mintagazdaság címet kapott az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad.

Ma van a környezetvédelmi világnap!

2023. június 05. 11:26
Tudtad, hogy 3 másodpercenként irtanak ki egy futballpályányi őserdőt?
 
A környezetünk védelme életbevágóan fontos, és mi is rengeteget tehetünk érte!
Június 5-én ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot, melynek elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés következményeire. Ezekkel a következményekkel pedig minden nap szembesülünk. A szennyezettség mértéke óriási, akár a földekre, akár a levegőre vagy a vizekre gondolunk.