Színesebb és izgalmasabb - Megújult programokkal, Szakmai Nappal várja látogatóit a 78. OMÉK

2017. augusztus 04. 08:18
Szakmai nappal, Bioszigettel, Gyermekszigettel, Civil térrel, megnövelt területen várja látogatóit szeptember 20-24. között a HUNGEXPO-n és a Kincsem Parkban a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK).

A rendezvény több mint 100 éves történetében szeptember 19-én, most először lesz önálló Szakmai Nap az Agrármarketing CentrumNonprofit Kft. az Agroinform.hu hírportál közös szervezésében, ahol neves szakemberek elemzik az agrárium és élelmiszergazdaság üzleti kockázatait és lehetőségeit, üzletember találkozókat és szakmai konferenciákat tartanak, sőt ekkor rendezik meg hazánk első Agrár "Nyílt-tér" workshopját is, amelynek úttörő módszertana (az Open Space Technology) nemzetközi szintéren egyre népszerűbb.


„G” pavilonban „Civil tér” mutatja be az agráriumhoz kötődő alapítványok, szakmai szervezetek munkáját, mellette „Biosziget” ad teret a gazdálkodóknak, a biogazdálkodásban érintett hatóságoknak, intézményeknek, tanúsító intézeteknek. és, szakmai szervezeteknek.


Az OMÉK megőrzi értékes tradícióit, a nagyközönséget ismét igazi kulturális kavalkád várja; olyan közismert együttesekkel, előadóművészekkel, mint amilyen az ExperiDanceTársulat is. Ezen kívül interaktív és lovas programok, őshonos állatbemutató, kisállat simogató, mezőgazdasági gépbemutató, kertészeti kiállítás, főzőverseny, kutyakiállítás, hallgatói konferenciák, kerekasztal beszélgetések színesítik a programot, de mindezek felett, idén az OMÉK újdonságokat is tartogat! A termelők kistájak szerint vonulnak fel, így a látogatók többek között az Őrség, a Balaton-felvidék és a Szigetköz jellemző termékeit, kulturális hagyományait is megismerhetik. Bővülnek a közönségprogramok, nagyobb hangsúlyt kapnak a civil szervezetek, alapítványok, valamint a természetvédelem és a fenntartható fejlődés kérdése is.


Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításán és vásárán a fejlett, környezettudatos vállalkozásokra és családi gazdaságokra épülő, GMO-mentesmagyar mezőgazdaság értékeit és élelmiszereit ismerhetik meg a látogatók. További részletek a www.omek2017.hu oldalon olvashatók. A kiállítók jelentkezésükhöz a http://www.omek2017.hu/kiallitoknak/ felületen találnak információkat.

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Na, erre jók igazán a böjti szelek

2016. március 22. 07:48
Talajszárító hatásuk miatt kedvezők a böjti szelek a szántóföldi növénytermesztésben, mivel érzékelhetően csökken a belvízzel borított terület nagysága. A korábbi sok csapadék miatt eddig csak a nagyon korai vetések csúsztak.

Hamarosan döntenek a tejtermékek áfáról

2016. február 23. 09:11
Több mint 54 milliárd forintos bevételkiesést jelentene a költségvetésnek a tejtermékek általános forgalmi adókulcsának öt százalékra csökkentése a sajtok nélkül – közölte kérdésünkre a Nemzetgazdasági Minisztérium.