Szinte egyáltalán nem tudnak már házhoz szállítást vállalni az áruházláncok

2020. március 18. 07:57
A megnövekedett élelmiszer-rendeléseink (élelmiszerek, papíráru, háztartási vegyi áru) miatt az alábbiakról tájékoztatjuk: Élelmiszer-szállítási kapacitásaink megteltek, bizonytalan ideig nem tudunk új rendelést fogadni, az időkapuinkban látható információk valósak
– ez a közlemény fogadja azokat, akik az Auchan felületén szeretnének online bevásárlást indítani, házhoz szállítást kérni.

Itt egyébként az is olvasható, hogy nem tudnak kontaktusmentes kiszállítást biztosítani, ezért a hatóság által elrendelt, otthoni karanténban tartózkodó emberek részére nem tudnak árut szállítani.

 

Az árukiszállítási folyamataink nem teszik lehetővé a termékek kontaktusmentes átadását. Ezért az érvényben lévő hatósági előírások betartása érdekében és azoknak megfelelve munkatársaink nem adhatnak át rendelést olyan helyszínen, illetve címen, ahol a kihelyezett hatósági jelzés alapján járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik

– írják. De az Auchan mellett több más nagy üzletlánc honlapja is arról tanúskodik: a szokottnál sokkal több rendelés miatt a következő néhány hétre már nincsenek szabad időpontok, bár nyilván a kiszállítási címtől is függ, hogy mennyire vannak betáblázva a boltok.

tesco 3 xxi. ker

Én először a hetedik kerületi albérletembe próbáltam kiszállítást kérni, de a Tesco oldalán erre a hétre, illetve a következő két hétre már egyáltalán nem volt szabad időpont. Ezután módosítottam a címemet, és megnéztem egy csepeli és egy óbudai címre is, de a következő három hétben egyiknél sem volt szabad időpont. A Tesco valószínűleg épp emiatt kezdett ideiglenes munkaerő toborzásába.

A Sparnál az erzsébetvárosi címre a következő három hét ugyanúgy szinte teljesen be volt táblázva, a cikk írásakor ebben az időszakban már csak egyetlen szabad, késő esti idősáv maradt 25-ére, utána a legközelebbi szabad időpont április hetedikére van. A csepeli cím esetén ugyanez volt a helyzet, az óbudainál pedig egy szabad időpont se volt már április hetedikéig.

Persze azt fontos megjegyezni, hogy időnként le is mondhatnak foglalásokat, tehát előfordulhat, hogy lesznek felszabaduló időpontok. Sőt, ha esetleg a következő napokban toboroznak új embereket, akkor lehet, hogy a már teljesen betáblázott napokon is megnyílnak majd új, foglalható sávok.

Azonban a kapacitás bővítésének nemcsak az lehet az akadálya, hogy nincs elegendő munkaerő, hanem például az is, hogy nincs annyi megfelelően kialakított teherautó, amivel a kiszállításokat végezni lehet - erről beszélt az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint ugyanis erre nem alkalmas bármilyen teherautó, speciális járművekre van szükség, amelyeknek nagyon komoly élelmiszer-biztonsági követelményeknek kell megfelelniük, az ezekhez szükséges engedélyek beszerzése nem megy egyik napról a másikra.

index.hu

Kapcsolódó cikkek

Mit kezdjünk a tejföl tetején megjelenő savóval?

2020. február 19. 07:42
A Magyar Élelmiszerkönyv szerint: "a tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín." Hasonlóan állítják elő, mint a joghurtot, a pasztörizált tejhez baktériumkultúrákat adnak, majd megalvasztják.

Ki nem találod, miből készül kolbász a Hortobágyon: itt a boltok új slágere?

2021. június 15. 07:36
A Hortobágyi Nemzeti Park területén tenyésztett állatok húsához nincs fogható, ahogy ez a belőlük előállított termékekre is igaz. Aki egyszer megkóstolta a tulokból, bivalyból vagy szürkemarhából készült kolbászt vagy szalámit, nem sajnálja érte a tömegtermékeknél magasabb árat sem kifizetni. Országosan egyelőre nem sokan ismerik ezeket a nagyon finom termékeket, amelyek teljes mértékben húsból készülnek, méghozzá első osztályú, a lehető legbiobb alapanyagból. A vásárok és a piacozás szüneteltetése ezeknek az értékesítését is visszavetette, de a nemzeti parknak nem is a gazdálkodás az elsődleges feladata, hanem a magyar állatok megőrzése, és ennek egy kicsi, de fontos szegmense, hogy a nagyközönség is egyre szélesebb körben ismerhesse meg a minőségi állatokból készült árut. A nemzeti park mezőgazdasági csoportvezetője, Hasznosi László osztotta meg velünk a tapasztalataikat.