Szinte egyáltalán nem tudnak már házhoz szállítást vállalni az áruházláncok

2020. március 18. 07:57
A megnövekedett élelmiszer-rendeléseink (élelmiszerek, papíráru, háztartási vegyi áru) miatt az alábbiakról tájékoztatjuk: Élelmiszer-szállítási kapacitásaink megteltek, bizonytalan ideig nem tudunk új rendelést fogadni, az időkapuinkban látható információk valósak
– ez a közlemény fogadja azokat, akik az Auchan felületén szeretnének online bevásárlást indítani, házhoz szállítást kérni.

Itt egyébként az is olvasható, hogy nem tudnak kontaktusmentes kiszállítást biztosítani, ezért a hatóság által elrendelt, otthoni karanténban tartózkodó emberek részére nem tudnak árut szállítani.

 

Az árukiszállítási folyamataink nem teszik lehetővé a termékek kontaktusmentes átadását. Ezért az érvényben lévő hatósági előírások betartása érdekében és azoknak megfelelve munkatársaink nem adhatnak át rendelést olyan helyszínen, illetve címen, ahol a kihelyezett hatósági jelzés alapján járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik

– írják. De az Auchan mellett több más nagy üzletlánc honlapja is arról tanúskodik: a szokottnál sokkal több rendelés miatt a következő néhány hétre már nincsenek szabad időpontok, bár nyilván a kiszállítási címtől is függ, hogy mennyire vannak betáblázva a boltok.

tesco 3 xxi. ker

Én először a hetedik kerületi albérletembe próbáltam kiszállítást kérni, de a Tesco oldalán erre a hétre, illetve a következő két hétre már egyáltalán nem volt szabad időpont. Ezután módosítottam a címemet, és megnéztem egy csepeli és egy óbudai címre is, de a következő három hétben egyiknél sem volt szabad időpont. A Tesco valószínűleg épp emiatt kezdett ideiglenes munkaerő toborzásába.

A Sparnál az erzsébetvárosi címre a következő három hét ugyanúgy szinte teljesen be volt táblázva, a cikk írásakor ebben az időszakban már csak egyetlen szabad, késő esti idősáv maradt 25-ére, utána a legközelebbi szabad időpont április hetedikére van. A csepeli cím esetén ugyanez volt a helyzet, az óbudainál pedig egy szabad időpont se volt már április hetedikéig.

Persze azt fontos megjegyezni, hogy időnként le is mondhatnak foglalásokat, tehát előfordulhat, hogy lesznek felszabaduló időpontok. Sőt, ha esetleg a következő napokban toboroznak új embereket, akkor lehet, hogy a már teljesen betáblázott napokon is megnyílnak majd új, foglalható sávok.

Azonban a kapacitás bővítésének nemcsak az lehet az akadálya, hogy nincs elegendő munkaerő, hanem például az is, hogy nincs annyi megfelelően kialakított teherautó, amivel a kiszállításokat végezni lehet - erről beszélt az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint ugyanis erre nem alkalmas bármilyen teherautó, speciális járművekre van szükség, amelyeknek nagyon komoly élelmiszer-biztonsági követelményeknek kell megfelelniük, az ezekhez szükséges engedélyek beszerzése nem megy egyik napról a másikra.

index.hu

Kapcsolódó cikkek

Minőségi és jelölési problémák egyaránt akadtak a Szupermenta kenhető sajtkészítmény tesztjén

2020. február 28. 08:33
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 31 kenhető sajtkészítményt vizsgált a legújabb Szupermenta terméktesztjén. A komplex ellenőrzésbe ezúttal is beletartoztak a laboratóriumi vizsgálatok és a termékek jelölésének vizsgálata is. A feltárt hiányosságok miatt összesen 20 esetben indult hatósági eljárás.

A tejtermelés a magyar mezőgazdaság egyik húzóágazata

2019. június 11. 12:17
A magyar mezőgazdaság egyik húzóágazata a tejtermelés, amelynek értéke tavaly az előző évhez képest 1 százalékkal, 185,5 milliárd forintra nőtt, a tejfeldolgozás pedig a tavalyi közel 300 milliárdos termelési értékével az élelmiszeripari termelés 11 százalékát adta - ismertette az Agrárminisztérium miniszterhelyettese csütörtökön, a tej világnapja alkalmából tartott rendezvényen, Budapesten.