Szirénákkal tüntettek az első földárverések ellen

2015. november 17. 08:48
Megkezdődtek az állami földek értékesítésére kiírt árverések, amelyek ellen országszerte tiltakoznak ellenzéki politikusok. Heves megyében az LMP aktivistái megpróbálták megakadályozni a földek eladását. Sallai R. Benedek többször is figyelmezette a vásárlókat, hogy a földek értékesítése nem törvényes - de kivezették a teremből.

A bent maradt aktivisták szirénázva jelezték, hogy nem értenek egyet az árveréssel; de aztán őket is kivezették a teremből. További részletek a videóban.

 

A videó az alábbi linken tekinthető meg:

http://www.atv.hu/videok/video-20151116-szirenakkal-tuntettek-az-elso-foldarveresek-ellen

 

Forrás:

http://www.atv.hu/

Kapcsolódó cikkek

Frans Timmermans felelőtlen hozzáállásával az európai gazdák támogatását veszélyezteti

2020. november 17. 08:57
Frans Timmermans a külföldi sajtóorgánumoknak tett nyilatkozataiban a KAP-ra vonatkozó bizottsági javaslatok visszavonásával fenyegetőzött, ha nem valósulnak meg az általa vízionált, a gazdák számára teljesíthetetlen zöld célok. Ezzel semmibe venné a társjogalkotó Mezőgazdasági és Halászati Tanács és az EP több mint két éves munkáját és teljes bizonytalanságba taszítaná uniós termelők százezreit.

Az aszály okozta károk is megjelennek az élelmiszerek árában

2022. augusztus 22. 11:38
Hiába könnyített a környezeti feltételeken az Európai Unió, aligha tudják pótolni a tagállamok az ukrán mezőgazdaság háborús veszteségeit. Egész Európában óriási pusztítást hagyott maga után a szárazság és a hőhullámokat lezáró viharos időjárás. A rendkívüli nyári időjárás következményei egyelőre még nem láthatók, de az árak szempontjából nem sok jóval kecsegtetnek. A gazdáknak tanulságos marad 2022: szinte minden ágazatban meg kell küzdeniük a klímaváltozás okozta kihívásokkal.