Szolidaritás a horvát munkavállalókkal

2021. január 21. 09:00
2021. január 18-án a LIGA Szakszervezetek és tagszervezetei adományt küldtek a Horvát Autonóm Szakszervezeti Szövetség humanitárius felhívására a földrengés áldozatainak megsegítésére.
Szolidaritás a horvát munkavállalókkal

A dr. Mészáros Melinda aláírásával elküldött levél nyomatékosítja, hogy a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája kifejezi legmélyebb szolidaritását és részvétét mindazokért a veszteségekért, amelyet a horvát munkavállalóknak kellett szenvedniük a humanitárius katasztrófa miatt.

„Szomszédaitokként, szakszervezeti partnereitekként és barátaitokként elkötelezettséget éreztünk arra, hogy válaszoljunk a humanitárius segítségnyújtás iránti felhívásotokra. Gyűjtést szerveztünk tagszervezeteink között, amelyhez saját erőforrásainkat is hozzátesszük. A LIGA Vas- és Fémipari Szövetségének tagszervezetei, a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, a Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, az Elektronikai Dolgozók Szabad Szakszervezete, a Nagykanizsai Fényforrás Demokratikus Szakszervezete, a Balaton Volán Nyrt. Alkalmazotti Szakszervezet, a Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezete és a magunk nevében kérjük, fogadjátok szerény hozzájárulásunkat, amelyet továbbítunk az számlátokra."

Az adomány a levél feladásával egyidőben indult útnak Horvátországba.

 

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

A politikai elit nem érti, hogy a sztrájk nem egy gonosz történet

2021. augusztus 02. 09:37
László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke az ATV Startban fejtette ki, hogy itthon mennyire nehéz sztrájkolni, pedig a sztrájkoló munkavállalók inkább tiszteletet érdemelnének.

A VII. TeSzedd! akciót idén a Takarítási Világnap köré szervezi az FM

2017. augusztus 17. 08:20
Idén szeptember 15-től 17-ig, azaz három napig tart a Földművelésügyi Minisztérium TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciója – jelentette be V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.