Szolidaritás a horvát munkavállalókkal

2021. január 21. 09:00
2021. január 18-án a LIGA Szakszervezetek és tagszervezetei adományt küldtek a Horvát Autonóm Szakszervezeti Szövetség humanitárius felhívására a földrengés áldozatainak megsegítésére.
Szolidaritás a horvát munkavállalókkal

A dr. Mészáros Melinda aláírásával elküldött levél nyomatékosítja, hogy a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája kifejezi legmélyebb szolidaritását és részvétét mindazokért a veszteségekért, amelyet a horvát munkavállalóknak kellett szenvedniük a humanitárius katasztrófa miatt.

„Szomszédaitokként, szakszervezeti partnereitekként és barátaitokként elkötelezettséget éreztünk arra, hogy válaszoljunk a humanitárius segítségnyújtás iránti felhívásotokra. Gyűjtést szerveztünk tagszervezeteink között, amelyhez saját erőforrásainkat is hozzátesszük. A LIGA Vas- és Fémipari Szövetségének tagszervezetei, a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, a Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, az Elektronikai Dolgozók Szabad Szakszervezete, a Nagykanizsai Fényforrás Demokratikus Szakszervezete, a Balaton Volán Nyrt. Alkalmazotti Szakszervezet, a Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezete és a magunk nevében kérjük, fogadjátok szerény hozzájárulásunkat, amelyet továbbítunk az számlátokra."

Az adomány a levél feladásával egyidőben indult útnak Horvátországba.

 

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Von der Leyen elismerte, hogy Brüsszel hibázott

2020. április 06. 09:06
Igen, ez az igazság: Európát eleinte részben sokkolta a láthatatlan ellenség és a példa nélküli méretű és gyorsaságú válság. A kezdeti hibákra ma is fájó visszagondolni - fogalmazott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap.

Szakszervezetek ideje: kiléptek a fényre és sikerrel fenyítik a multikat

2019. február 12. 09:17
Lökést adott a mozgalomnak az audisok sikeres sztrájkja: az iparban egyre többen lépnek be az érdekképviseletekbe, és naponta érkezik igény tagszervezet-alapításra is.