Megvan Magyarország legjobb pálinkája

2020. november 09. 09:33
Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit november 5-én, 34 szakértő bevonásával hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács.
Megvan Magyarország legjobb pálinkája

Az idei versenyre rekordmennyiségű, több mint 400 tétellel nevezett 48 pálinkaház, akik között 18 champion, 71 arany-, 175 ezüst- és 113 bronzérmes született. A különdíjakat, Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Mihályi Lászlóval, a Pálinka Nemzeti Tanács elnökével közösen adták át.

Fotó: MTI

Idén az Ország Legjobb pálinkája címet a Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte el, a legeredményesebb pálinkafőzde versenyében első helyen az 1 Csepp Pálinka, második helyen a Lunczer Pálinkaház, harmadik Zimek Pálinka Manufaktúra végzett. Magyarország legjobb 10 ezer palack felett elérhető pálinkája a Szicsek Pálinkafőzde aranyérmes Irsai Olivér szőlőpálinkája lett, a legjobb pálinka díját pedig a Tolna megyei Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte el.

Fotó: AM Sajtóiroda

A Pálinka Nemzeti Tanács 2016 óta minden évben életműdíjjal tünteti ki a szakma kiváló szereplőit, akik kiemelkedő teljesítményükért, munkásságukért, a pálinkás szakmában végzett tevékenységükért elismerésben részesülnek. Az idei évben életműdíjat kapott Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke, aki rengeteget tett az egységes Pálinkatörvény megszületéséért, valamint az ő nevéhez köthető a szakmai kérdéseket véleményező testület, a Pálinka Nemzeti Tanácsának életre hívása is. Rajta kívül még életműdíjat kapott Piros László és Varga László is. 

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Munkahelyi szexuális zaklatás és erőszak – infografikákban elmagyarázva

2016. augusztus 25. 08:09
A munkahelyi szexuális zaklatás és erőszak gyakran nagyon komoly következményekhez vezethet az áldozatokra nézve. 

Egyre több párt a rabszolgatörvényből építene politikai népszerűséget

2018. december 12. 09:21
A Momentum után most a Jobbik harangozott be egy népszavazási kezdeményezést.