Megvan Magyarország legjobb pálinkája

2020. november 09. 09:33
Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit november 5-én, 34 szakértő bevonásával hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács.
Megvan Magyarország legjobb pálinkája

Az idei versenyre rekordmennyiségű, több mint 400 tétellel nevezett 48 pálinkaház, akik között 18 champion, 71 arany-, 175 ezüst- és 113 bronzérmes született. A különdíjakat, Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Mihályi Lászlóval, a Pálinka Nemzeti Tanács elnökével közösen adták át.

Fotó: MTI

Idén az Ország Legjobb pálinkája címet a Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte el, a legeredményesebb pálinkafőzde versenyében első helyen az 1 Csepp Pálinka, második helyen a Lunczer Pálinkaház, harmadik Zimek Pálinka Manufaktúra végzett. Magyarország legjobb 10 ezer palack felett elérhető pálinkája a Szicsek Pálinkafőzde aranyérmes Irsai Olivér szőlőpálinkája lett, a legjobb pálinka díját pedig a Tolna megyei Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte el.

Fotó: AM Sajtóiroda

A Pálinka Nemzeti Tanács 2016 óta minden évben életműdíjjal tünteti ki a szakma kiváló szereplőit, akik kiemelkedő teljesítményükért, munkásságukért, a pálinkás szakmában végzett tevékenységükért elismerésben részesülnek. Az idei évben életműdíjat kapott Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke, aki rengeteget tett az egységes Pálinkatörvény megszületéséért, valamint az ő nevéhez köthető a szakmai kérdéseket véleményező testület, a Pálinka Nemzeti Tanácsának életre hívása is. Rajta kívül még életműdíjat kapott Piros László és Varga László is. 

 

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Ha a munkaidőm 8 óra 20 perc, akkor 20 percre jár a műszakpótlék?

2017. március 29. 08:05
Arra lennék kíváncsi, hogy ha egyébként "teljesítem" a műszakpótlékra való jogosultság minden más Jár"feltételét", és a munkaidőm mondjuk 5.40-kor kezdődik és 14.00-ig tart, akkor jár-e műszakpótlék a 6.00 óra előtti 20 percre (vagy ugyanígy kérdezhetném azt is, ha mondjuk 14.00-tól dolgozom 22.20-ig, akkor a 22.00 óra utáni 20 percre is)?

Megállíthatatlan a kór? - Hatalmas pusztítást végez a sárgasárkány

2016. április 18. 11:02
Elkeseredett küzdelmet folytatnak az Egyesült Államokban a floridai farmerek az úgynevezett sárgasárkány-kór ellen, amely tönkreteszi a citrusfélék terméseit. A járványt okozó betegséget levélbolhák terjesztik. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium válsághelyzetet hirdetett, mert ez a növénybetegség gyógyíthatatlan.