Szolnok térségében tetőzik a tiszai árhullám

2024. február 27. 16:10
Szolnoknál már tetőzött a Tisza.
 
A Tisza árhulláma hétfőn Szolnoknál 738 centiméterrel tetőzött, jelenleg Tiszaugnál tart az árhullám csúcsa – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig).
Szolnok térségében tetőzik a tiszai árhullám
Hozzátették, hogy Szolnoknál 737-738 centiméteren állt a vízállás, összesen 25 órán keresztül – írták.
Szolnok térségében tetőzik a tiszai árhullám | mérnökvagyok.hu
A Kiskörei vízlépcsőnél hétfőn 16 órakor – Kisköre-felső vízmércén mért 724 centiméteres vízállásnál – megkezdték a duzzasztást. Az alvízi folyószakaszon az apadás mértékét a vízlépcső üzemrendje befolyásolja – tudatta az igazgatóság.
 
A vízállások kedd reggel 7 órakor Tiszafürednél 636 centiméter, apadó, Kisköre-alsónál 701 centiméter, apadó, Tiszaroffnál 750 centiméter, apadó, Szolnoknál 734 centiméter, apadó, Martfűnél 657 centiméter, apadó, Tiszaugnál pedig 561 centiméter, tetőző – sorolták.
Promenad24
A Kötivizig hétfőn 18 órától elsőfokúra csökkentette a készültséget Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között. Az igazgatóság továbbra is nappali figyelőszolgálatot lát el a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon – áll a vízügyi igazgatóság közleményében.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyarország Legszebb Borbirtoka a Götz Pincészet (+ birtokbejárás videók)

2023. július 20. 14:01
Az ország első Borkirálynője fogadta Magyarország Legszebb Birtokának zsűrijét a hercegkúti Gombos-hegyi pincesoron, ahol a Götz család pincészetét tekintették meg. A Borbirtok kategória támogatója az Agro Masters Hungary Kft.
 
Götz István és neje 2000-ben alapította a családi pincészetet, borászatot Hercegkúton, a birtok mára az összesen 18 hektáros szőlőültetvényből áll, mely 6 dűlőben található.

Ha pályáznál mezőgazdasági üzemek fejlesztésére, akkor erről tudnod kell

2024. március 01. 15:51
Így kell kiszámítani, az árbevétel mekkora hányadát adja a mezőgazdasági tevékenység.