Sztrájkbizottságok alakulnak a MOL-nál

2022. február 15. 07:57
2022. február 14-én szinte egyidőben két levelet is kapott Dr. Bauer Dávid Humán Erőforrás MOL Igazgató a MOL Petrolkémia Zrt.-ben és a MOL Nyrt.-ben dolgozó szakszervezetektől.
Sztrájkbizottságok alakulnak a MOL-nál

Az egyiket a tiszaújvárosi MOL Petrolkémia Zrt.-ben-ben működő szakszervezetek, nevezetesen a Váltóműszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szakszervezete, az Olajipari Szakszervezet, a Munkavállalók Független Szakszervezete és a Petrolkémiában, Műanyagfeldolgozásban és Szolgáltatásban Dolgozók Szakszervezete; a másikat a százhalombattai gyárban dolgozó szakszervezetek nevesül az Olajipari Szakszervezet, a MOL Vegyész Szakszervezet és a MOL Bányász Szakszervezet írta.

Az aláíró szakszervezetek mindkét munkáltató vonatkozásában tájékoztatták a foglalkoztatót, hogy a juttatási csomag egyoldalú végrehajtásáról történő döntés hatására, a munkavállalók széles körű elvárása és támogatottsága alapján, demonstráció szervezését kezdték meg, valamint megalakítják a sztrájkbizottságot.

A demonstráció szervezéséről és a sztrájkbizottság munkájáról tájékoztatást az elkövetkezendő napokban adunk.

www.liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Fájó drágulás a boltokban – mi pörgette fel az inflációt?

2022. május 10. 10:32
Áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 9,5 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a legjobban. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,6 százalékkal nőttek.

Lássunk tisztán!

2020. május 13. 08:20
A 2020. május 11-én folytatta üléssorozatát – videókonferencia keretében – a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A LIGA Szakszervezetek figyelmeztetett, sok szülő a járvány miatt kivett szabadságok után a nyári időszakban már nem fogja tudni megoldani a gyermekfelügyeletet, továbbá szükségesnek lát egy jelenlegi helyzetet bemutató felmérés elkészítését a létszámhelyzetről, létszámigényekről, hogy tisztábban lehessen látni az állami tulajdonú cégek munkaerő felvevő képességét.