TANAPA – tilos a fakitermelés

2021. július 28. 09:12
Betiltották a fakitermelést a Tanzániában lévő Kilimandzsáró Nemzeti Parkban, Afrika legmagasabb hegyének védelme érdekében.
 
TANAPA – tilos a fakitermelés

A tilalmat Damas Ndumbaro természetvédelmi és turizmusért felelős miniszter jelentette be a parkban tett hivatalos látogatása alkalmával.

Közleménye szerint a hegy lábánál élő lakosok betörnek a hegy védelme érdekében létrehozott nemzeti park területére és kivágják a fákat. Nyilatkozatában Ndumbaro a tilalom betartására sürgette a Tanzániai Nemzeti Parkok (TANAPA) igazgatóságát.

„Meg kell védenünk a Kilimandzsárót és környezetét” – mondta a miniszter. Arra szólította fel a TANAPA-t, hogy segítse a hegy környezetében élőket, indítson fatelepítési és más környezetvédelmi, például méhészeti projekteket.

forrás: euronews24.hu

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Tiszteletben kell tartani a tagállami hatásköröket az új Uniós Erdőstratégia kialakításakor

2021. október 13. 07:57
A fenntartható erdőgazdálkodás jelentős mértékben hozzájárul a Zöld Megállapodásban foglalt klímavédelmi célkitűzések eléréséhez, azonban ezt nemzeti hatáskörben elfogadott szabályokkal lehet a leghatékonyabban ösztönözni – közölte Nagy István agrárminiszter. Az erdőgazdálkodás döntően nemzeti kompetencia, ezért Brüsszelnek tiszteletben kell tartania a nemzeti erdészeti politikákat.

Újabb nehézségekkel nézhetnek szembe a hazai erdőgazdálkodók

2021. április 23. 08:03
Társadalmasításra bocsátották az erdei biomassza energetikai célú hasznosításához kapcsolódó uniós irányelvben rögzített fenntarthatósági kritériumoknak való megfelelésről szóló bizottsági végrehajtási rendelettervezetet. Ez, illetve a kapcsolódó, 2021. július 1-től alkalmazandó uniós szabályozás újabb terheket róhat az erdőgazdálkodókra, amelynek a mértékét most lehet befolyásolni.