Kapcsolódó tartalmak: fakitermelés

Hír: Közel tízmilliárd forint értékű rönkfát termelnek ki évente a magyar erdőkben

2017. szeptember 29. 09:03
 
Közel tízmilliárd forint értékű rönkfát termelnek ki évente a mintegy 2 millió hektárnyi magyar erdőterületen – jelentette ki Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára Zalalövőn, egy nyersfát feldolgozó cég fejlesztéseinek avatása alkalmából.

Hír: Gyorsuló ütemben nőtt a fakitermelés

2018. január 09. 12:58
 
Már a hetedik egymást követő évben bővült a legfontosabb faipari termékek előállítása; a növekedés üteme 3-6 % közötti – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) nemrég megjelent elemzésében.

Hír: Új játékszabályokkal indul a nyár végi tűzifavásárlási dömping

2018. szeptember 06. 08:43
 
Idén több olyan jogszabály-módosulás is hatályba lépett, amelyek átalakítják a fatermékek szállításával, kereskedelmével kapcsolatos szabályokat. Különösen a szállítójegy tartalmára és a nyomon követhetőségre kell ügyelni.

Hír: Egyre hatékonyabb az illegális fakitermelés és kereskedelem elleni küzdelem Magyarországon

2019. május 21. 08:26
 
 
Az elmúlt három év eredményei alátámasztják, hogy egyre hatékonyabban végzi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a teljes faanyagkereskedelmi lánc ellenőrzését Magyarországon. A hatóság éves tájékoztatási kötelezettségének eleget téve, mostantól a hivatal honlapján is elérhetőek a 2018-ban folytatott ellenőrzések számadatai és azok szöveges elemzése.

Hír: A nettó fakitermelés: iparifa, tűzifa fafajonként 2000-2019.

2020. november 23. 08:55
 
A minap megnéztük választékonként, most vizsgáljuk meg az idősort fafajonként, azon belül külön az iparifát és a tűzifát. Végül kis figyelemfelhívás a nemesnyárra.

Hír: A nettó fakitermelés szektorok, fafajok szerint

2020. december 07. 09:49
 
Most a nettó fakitermelést a 22 állami erdőgazdaság és az összes többiek két csoportjára és azon belül fafajok szerinti bontásban mutatjuk be.

Hír: Európa erdeje egyre több

2021. február 02. 09:02
 
Amit lehet hogy nem tud Európa erdeiről: az erdőterület, az éves növekmény és a fakitermelés, de a védett területek is folyamatosan növekednek. (Kiváló áttekintés, ismertetés Európa erdeiről, erdőiparáról, erdőgazdálkodásáról.)

Hír: Nő-e Európa fakitermelése?

2021. május 03. 09:16
 
Igen, nő, de nem annyira, mint a Nature ellentmondásos cikke állította tavaly júliusban. FATÁJ-ban tavaly július elején foglalkoztunk már ezzel, azonban az Európai Erdészeti Intézet idén áprilisban, tegnap tette közzé véleményét.

Hír: Fakitermelés robottal

2021. június 03. 11:50
 
Az FPInnovations automatizált fakitermelési projektjével teljes sebességgel halad előre az erdészeti gépek új korszakába lépéshez. A cél: egy napon át teljesen önállóan működjön a gép.

Hír: TANAPA – tilos a fakitermelés

2021. július 28. 09:12
 
Betiltották a fakitermelést a Tanzániában lévő Kilimandzsáró Nemzeti Parkban, Afrika legmagasabb hegyének védelme érdekében.
 
«12»