Tárgyalásokat a kötelező védőoltásról!

2021. november 10. 08:57
2021. november 2-án az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsa és a Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsa szakszervezetei soron kívüli ülés összehívását kezdeményezték a kötelező védőoltásról az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak címzett levelükben.
Tárgyalásokat a kötelező védőoltásról!

Tisztelt Helyettes Államtitkár Asszony!

Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) Munkavállalói Oldal (MVO) tagjai és a Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsában (KOMT) részvételi jogosultsággal rendelkező Országos Szakszervezeti Konföderációk és ágazati szakszervezeti vezetők javaslatára kezdeményezzük az OKÉT és a KOMT együttes plenáris ülésének, soron kívüli összehívását.

Napirendi javaslat: - Egyeztetés - a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló - 599/2021. (X. 28.) Kormányrendeletben foglaltak végrehajtásának következményeiről.

Javasoljuk, hogy a soron kívüli együttes plenáris ülés megtartására – a járványügyi szabályok betartása mellett – lehetőleg 2021. november 5-ig, személyes részvétellel kerüljön sor.

(Jelen egyeztetési indítvány, nem érinti, és nem módosítja az OKÉT plenáris ülés összehívásáról szóló 2021. október 18-án kelt levélben foglaltakat.)

Üdvözlettel:

Gosztonyi Gábor                                                        Fehér József
KOMT MVO ügyvivő                                          OKÉT MVO ügyvivő

 

https://www.liganet.hu/11035-targyalasokat-a-kotelezo-vedooltasrol.html

 

Kapcsolódó cikkek

Munkaerő pótlás költsége

2022. január 12. 07:39
Azok a keresések, amelyek az elvándorolt munkaerő pótlására irányulnak, valójában már egy realizált veszteség utáni további kár enyhítésére törekednek. Próbáljuk meg számszerűsíteni, hogy mennyibe is kerül a fluktuáció, a munkaerő pótlása? Vagyis mekkora kár keletkezik egy felmondás – toborzás – beillesztés ciklusban?