Tárgyalásokat a kötelező védőoltásról!

2021. november 10. 08:57
2021. november 2-án az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsa és a Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsa szakszervezetei soron kívüli ülés összehívását kezdeményezték a kötelező védőoltásról az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak címzett levelükben.
Tárgyalásokat a kötelező védőoltásról!

Tisztelt Helyettes Államtitkár Asszony!

Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) Munkavállalói Oldal (MVO) tagjai és a Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsában (KOMT) részvételi jogosultsággal rendelkező Országos Szakszervezeti Konföderációk és ágazati szakszervezeti vezetők javaslatára kezdeményezzük az OKÉT és a KOMT együttes plenáris ülésének, soron kívüli összehívását.

Napirendi javaslat: - Egyeztetés - a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló - 599/2021. (X. 28.) Kormányrendeletben foglaltak végrehajtásának következményeiről.

Javasoljuk, hogy a soron kívüli együttes plenáris ülés megtartására – a járványügyi szabályok betartása mellett – lehetőleg 2021. november 5-ig, személyes részvétellel kerüljön sor.

(Jelen egyeztetési indítvány, nem érinti, és nem módosítja az OKÉT plenáris ülés összehívásáról szóló 2021. október 18-án kelt levélben foglaltakat.)

Üdvözlettel:

Gosztonyi Gábor                                                        Fehér József
KOMT MVO ügyvivő                                          OKÉT MVO ügyvivő

 

https://www.liganet.hu/11035-targyalasokat-a-kotelezo-vedooltasrol.html

 

Kapcsolódó cikkek

Hatalmas pofont adott a magyar munkaerőpiacnak a koronavírus

2020. június 23. 07:28
100 ezer fővel emelkedett a regisztrált álláskeresők száma május és február vége között a munkaügyi hivatalok adatai szerint. A valós szám ennél jóval magasabb is lehet azonban.

Kúria: módosítani kellene a munka törvénykönyvét

2019. szeptember 25. 07:51
Felvetette a munka törvénykönyve (Mt.) módosításának szükségességét a Kúria joggyakorlat-elemző csoportja a munkavállalókat érintő versenytilalmi és tanulmányi szerződések vizsgálata után – hangzott el a munkacsoport összefoglaló jelentéséről tartott háttérbeszélgetésen.