Tehetséges borásziskolások számára hirdetett versenyt az agrártárca

2017. október 31. 08:39
A Nemzeti Borkiválóság Program Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnökségével borversenyt hirdet a tárca által fenntartott borászati szakközépiskolák és szakiskolák tanulói részére. A verseny fő célja a középfokú szőlész-borász szakképzés eredményeinek megismertetése a nagyközönséggel, valamint a szakközépiskolák oktató-nevelő munkájára történő figyelemfelhívás.

A borversenyre pályázhatnak nappali tagozatos és tanfolyamos diákok, illetve azok, akik  felnőttoktatásban az adott intézmény tanulói voltak az elmúlt 2 évben.

Jelentkezési határidő: 2017. november 17.

Kép letöltése
 
Fotó: FM Sajtóiroda

A beérkezett borminták értékelése az Országos Borszakértő Bizottság bevonásával 2017. november 24-én, a Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola Tangazdaságában történik meg. A borok bírálata 100 pontos bírálati rendszerben, titkosított formában zajlik. A sorrend az abszolút pontszámok alapján alakul ki, a legmagasabb érték nyeri el a győztes címet.

A díjazottak értékes szakmai tárgyjutalomban, valamint miniszteri elismerő oklevélben részesülnek.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Május 23-ig adhatjuk be a támogatásokat

2016. május 13. 08:11
Az Európai Unió jóváhagyta az egységes kérelmek beadási határidejének meghosszabbítását - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).A hivatal szerint így több idejük jut a gazdálkodóknak arra, hogy igényeljék a mezőgazdasági támogatásokat. Eszerint az idei kérelmeket Magyarországon várhatóan május 23-ig, az eredeti határidőnél egy héttel tovább lehet szankciómentesen benyújtani az MVH-hoz.

Egyre kevesebbet öntöznek a magyar gazdák

2017. október 10. 11:58
Jelenleg Magyarországon 100-130 ezer hektárt tesz ki az öntözött területek nagysága, ez korábban háromszor nagyobb volt. A szélsőséges időjárás miatt legalább évi 50 ezer hektárral kellene emelkednie a ténylegesen öntözött mezőgazdasági területnek. A magyar gazdák többsége azonban nem fejleszti öntözését, szerintük ugyanis anélkül is növekszik a magyar mezőgazdaság.