Tizenhat év után ismét menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről

2024. február 06. 17:11
A pécs-pogányi reptéren kedd reggel sajtótájékoztatón jelentették be, hogy márciustól menetrend szerint, Málta–Pécs–München viszonylatban közlekedik majd a Universal Air társaság járata. Rövidesen jegyeket is lehet venni a gépekre. Nyártól korfui charterjárat indulhat.
Tizenhat év után ismét menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről
Péterffy Attila, Pécs polgármestere (középen) sajtótájékoztatón számolt be a járatindításról - Fotó: Facebook
 
A 78 személyes repülőgép már meghozta a légitársaság munkatársait Máltáról, március 26-tól pedig már utasokkal közlekedik. München és Pécs között 1 óra 20 perc, Pécs és Málta között 2 óra 20 perc menetidővel kell majd számolni – adja hírül a pecsma.hu.
 
Péterffy Attila polgármester köszöntőjében emlékeztetett: charterjárat 12, menetrend szerinti pedig 16 éve nem indult Pécsről, amely a hazai légiközlekedés egyik úttörője volt; 1930-tól belföldi járat kötötte össze Pécset Budapesttel.
 
Mint elmondta, hosszú előkészítést igényelt az Universal Airrel való megállapodás megkötése. A helyi szereplőkkel, például az egyetemmel, és helyi ipari cégekkel egyeztettek előzetesen arról, milyen repülőjárat indítására lenne igény.
 
„München nemzetközi légi közlekedési központ, melyen keresztül Pécsről elérhető lesz az egész világ, illetve Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról” – fogalmazott a polgármester,aki kiemelte azt is, hogy a Pécsre érkező turisták jelentős része Dél-Németországból jön, a várost szoros üzleti kapcsolatok kötik ehhez a régióhoz, és számos német diák tanul a pécsi egyetemen.
 
A reptér minél gyorsabb és egyszerűbb elérése érdekében Tüke Busz-járat közlekedik majd a légikikötő és a város között, tájékoztatott Péterffy Attila.
A tájékoztatón a 78 személyes gép belsejét is megmutatták a sajtónak - Fotó: Facebook
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Idén is lesz vonatos zarándoklat a csíksomlyói búcsúba

2023. február 24. 16:24
Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba - közölték a szervezők.
Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, a zarándoklat egyházi fővédnöke elmondta: minden zarándok azzal a vággyal indul el, hogy találkozzon a szenttel, és amikor hazaér, szeretne a szeretteinek továbbadni valamit a találkozás élményéből.
 

Megújul Tokaj főutcája

2023. június 21. 18:18
Mintegy 800 méter hosszan megújul Tokaj főutcája, egységes képet öltenek a terek, utcák és a történelmi épületeket is renoválják - mondta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
Koncz Zsófia közlése szerint kávézók és éttermek létesülnek, illetve zöldterületeket is kialakítanak. Hozzátette: abban bíznak, hogy a fejlesztés révén sokan ellátogatnak majd a városba, így a belföldi turizmus is erősödhet.