Tizenhat év után ismét menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről

2024. február 06. 17:11
A pécs-pogányi reptéren kedd reggel sajtótájékoztatón jelentették be, hogy márciustól menetrend szerint, Málta–Pécs–München viszonylatban közlekedik majd a Universal Air társaság járata. Rövidesen jegyeket is lehet venni a gépekre. Nyártól korfui charterjárat indulhat.
Tizenhat év után ismét menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről
Péterffy Attila, Pécs polgármestere (középen) sajtótájékoztatón számolt be a járatindításról - Fotó: Facebook
 
A 78 személyes repülőgép már meghozta a légitársaság munkatársait Máltáról, március 26-tól pedig már utasokkal közlekedik. München és Pécs között 1 óra 20 perc, Pécs és Málta között 2 óra 20 perc menetidővel kell majd számolni – adja hírül a pecsma.hu.
 
Péterffy Attila polgármester köszöntőjében emlékeztetett: charterjárat 12, menetrend szerinti pedig 16 éve nem indult Pécsről, amely a hazai légiközlekedés egyik úttörője volt; 1930-tól belföldi járat kötötte össze Pécset Budapesttel.
 
Mint elmondta, hosszú előkészítést igényelt az Universal Airrel való megállapodás megkötése. A helyi szereplőkkel, például az egyetemmel, és helyi ipari cégekkel egyeztettek előzetesen arról, milyen repülőjárat indítására lenne igény.
 
„München nemzetközi légi közlekedési központ, melyen keresztül Pécsről elérhető lesz az egész világ, illetve Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról” – fogalmazott a polgármester,aki kiemelte azt is, hogy a Pécsre érkező turisták jelentős része Dél-Németországból jön, a várost szoros üzleti kapcsolatok kötik ehhez a régióhoz, és számos német diák tanul a pécsi egyetemen.
 
A reptér minél gyorsabb és egyszerűbb elérése érdekében Tüke Busz-járat közlekedik majd a légikikötő és a város között, tájékoztatott Péterffy Attila.
A tájékoztatón a 78 személyes gép belsejét is megmutatták a sajtónak - Fotó: Facebook
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Ennyi lesz márciustól a Budapest-bérlet ára

2024. január 31. 16:22
Hétfőn (jan.29.) bejelentették, hogy nemcsak hogy megmarad a Budapest-bérlet, de a megyei és az országbérletek Budapesten való elfogadásával összefüggésben még csökkentik is az árát: márciustól a teljes árú bérletek 8950 forintba kerülnek majd.

Fél éven át tartó országjáró programsorozatot indít a Szentendrei Skanzen

2024. február 05. 15:46
Örökség - Tudás - Közösség címmel hétfőn veszi kezdetét a szentendrei Skanzen fél éven át tartó országjáró eseménysorozata, amelynek során 79 helyszínen szakmai és közösségi találkozókon várják az érdeklődőket.