Tizenhat év után ismét menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről

2024. február 06. 17:11
A pécs-pogányi reptéren kedd reggel sajtótájékoztatón jelentették be, hogy márciustól menetrend szerint, Málta–Pécs–München viszonylatban közlekedik majd a Universal Air társaság járata. Rövidesen jegyeket is lehet venni a gépekre. Nyártól korfui charterjárat indulhat.
Tizenhat év után ismét menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről
Péterffy Attila, Pécs polgármestere (középen) sajtótájékoztatón számolt be a járatindításról - Fotó: Facebook
 
A 78 személyes repülőgép már meghozta a légitársaság munkatársait Máltáról, március 26-tól pedig már utasokkal közlekedik. München és Pécs között 1 óra 20 perc, Pécs és Málta között 2 óra 20 perc menetidővel kell majd számolni – adja hírül a pecsma.hu.
 
Péterffy Attila polgármester köszöntőjében emlékeztetett: charterjárat 12, menetrend szerinti pedig 16 éve nem indult Pécsről, amely a hazai légiközlekedés egyik úttörője volt; 1930-tól belföldi járat kötötte össze Pécset Budapesttel.
 
Mint elmondta, hosszú előkészítést igényelt az Universal Airrel való megállapodás megkötése. A helyi szereplőkkel, például az egyetemmel, és helyi ipari cégekkel egyeztettek előzetesen arról, milyen repülőjárat indítására lenne igény.
 
„München nemzetközi légi közlekedési központ, melyen keresztül Pécsről elérhető lesz az egész világ, illetve Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról” – fogalmazott a polgármester,aki kiemelte azt is, hogy a Pécsre érkező turisták jelentős része Dél-Németországból jön, a várost szoros üzleti kapcsolatok kötik ehhez a régióhoz, és számos német diák tanul a pécsi egyetemen.
 
A reptér minél gyorsabb és egyszerűbb elérése érdekében Tüke Busz-járat közlekedik majd a légikikötő és a város között, tájékoztatott Péterffy Attila.
A tájékoztatón a 78 személyes gép belsejét is megmutatták a sajtónak - Fotó: Facebook
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

A költészet világnapjára készül a Duna-Dráva Nemzeti Park

2024. április 08. 16:37
Igazi programkavalkád vár a természet szerelmeseire a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság jóvoltából áprilisban.

A MÁV kedvezményes jegyet vezet be a kiemelt eseményekre

2023. január 17. 10:52
Kedvezményes, 2023 forintos vasúti jegyet vezet be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseményeire a MÁV Zrt. - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel. A kedvezményes EKF-jegy elsőként a szombati (2023.01.21.) megnyitóra lesz érvényes.
 
A közleményben hangsúlyozták: a kedvezményes menetjegy a GYSEV járatain is felhasználható, oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról 2. kocsiosztályra, azonban feláras vonaton a szükséges díjat ki kell fizetni..