Több magyar élelmiszert kínálnak a hazai üzletláncok

2024. június 07. 12:21
Az Agrárminisztérium a jövőben is minden rendelkezésre álló eszközt használni fog annak érdekében, hogy a hazai élelmiszeripar töretlenül fejlődhessen, ezáltal a magyar emberek minél nagyobb arányban juthassanak hozzá a kiváló minőségű hazai élelmiszerekhez – mondta Nagy István a Co-op Star Kereskedelmi Zrt. megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen június 6.-án csütörtökön, Gödöllőn.
Több magyar élelmiszert kínálnak a hazai üzletláncok
A tárcavezető azt mondta, jó látni ezt a magyar sikertörténetet, amelynek minden szereplője magyar és a termőföldtől az asztalig biztosítani tudja az élelmiszereket. Így az élelmiszerellátás biztonságához kétség nem férhet. Hozzátette, meg kell tanulnunk megbecsülni azt, ami a miénk. Ez pedig érvényes az ellátási lánc minden szereplőjére, a termelőtől a kereskedőig. Nincs ennél nagyobb biztonság.
Több magyar élelmiszert kínálnak a hazai üzletláncok
Nagy István emlékeztetett, a 25 éves vállalat célkitűzése megalakulása óta változatlan: elkötelezett a minőség és a magyar kereskedelmi kultúra színvonalának emelése mellett. A magyar termékek forgalmazása és népszerűsítése pedig üzletpolitikájuk szerves részét képezi. Tavaly az üzletlánc egységeiben forgalmazott termékek mintegy 80 százaléka volt magyar Kizárólag hazai tejet, tojást és csomagolt friss csirkehúst árulnak, és számos kategóriában – például párizsi, virsli, túró, tejföl, kefír és száraztészta – a hazai termékek aránya 90 százalék feletti – fejtette ki a miniszter.
Hazai sertéshúst kínálnak a magyar üzletláncok
Nagy István hangsúlyozta, a CO-OP Star Kereskedelmi Zrt. fontos szerepet játszik a helyi gazdaságok erősítésében és a fenntarthatóság előmozdításában. Ma a társaság 117 boltot üzemeltet, amelyek közül 110 élelmiszer, 7 pedig iparcikk jelleggel működik 92 településen, köztük Budapesten is. Mindezek mellett 1200 embernek biztosítanak munkát az ország különböző régióiban. Hozzátette, a vállalat elkötelezett amellett, hogy a jövőben is támogassa a magyar gazdákat és termelőket, valamint elősegítse a rövid ellátási láncok fejlesztését – hívta fel a figyelmet az agrártárca vezetője.
 
forrás : AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Időszakos leállás a Nébih szakrendszereiben

2023. január 02. 12:34
A Nébih felhívja ügyfelei figyelmét, hogy 2023. január 6-a 20 órától 7-e 20 óráig több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. Az időszakos leállásra több, az új típusú agrár- és vidékfejlesztési támogatási rendszer működtetését és a támogatások kifizetését támogató informatikai fejlesztés élesítése miatt kerül sor. Fenti időszakban nem lesznek elérhetők a Nébih által üzemeltetett ügyfél felületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások.

Jelentősen visszaesett a burgonyatermesztés Hargita megyében

2023. június 28. 15:12
Egyre kevesebb kistermelő foglalkozik burgonyatermesztéssel Hargita megyében, így jelentősen visszaesett a burgonyaföldek területe - közölte Ronfeld Zsolt, a Hargita megyei mezőgazdasági igazgatóság vezetője.
Az igazgató a burgonyatermesztéséről híres székelyföldi megye prefektúrájának testületi ülésén az Agerpres beszámolója szerint elmondta: idén mindössze 6500 hektár burgonyaföldet tartanak nyilván a megyében, míg tíz éve ennek több mint kétszerese, 14-15 ezer hektár volt.