Többet költöttek mezőgazdasági gépekre is

2017. augusztus 01. 07:50
Rekordnövekedést ért el a lízingpiac az első félévben. Így a mezőgazdasági gépek finanszírozására is nagyobb összeget fordítottak az igénybe vevők.

Az elmúlt öt év legjobb eredményét érte el a lízingpiac: az idei első félévben 279,4 milliárd forintra, 19 százalékkal nőtt az új finanszírozott összeg az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Magyar Lízingszövetség hétfőn. Az eszközfinanszírozásban, a jellemzően a különböző gépekre nyújtott finanszírozás összege 22 százalékkal, 77 milliárd forintra nőtt az idei első félévben. Szintén kétszámjegyű, 16 százalékos volt a mezőgazdasági gépek finanszírozására szolgáló összeg emelkedése, amely ezzel 35,2 milliárd forintra nőtt.

Az ML szerint az első féléves adatok alapján valószínűleg az év elején előrejelzett 5 százaléknál jóval nagyobb mértékben növekedhet idén a finanszírozott összeg.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Új adózási technikát vezetnek be 2019-től

2018. október 26. 10:33
Jövőre hazánkban is elérhető lesz a csoportos adózás. Ez az új lehetőség jelentősen növelheti a hazai adórendszer vonzerejét, és javíthatja a magyar vállalatcsoportok versenyképességét - véli Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója.

Ezek az egyszerűsített foglalkoztatás fontosabb adó-, munkajogi és munkavédelmi szabályai

2017. március 30. 09:34
Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munkavállalás időszaka, érdemes így áttekinteni a hatályos szabályokat. Ez az atipikusnak nevezett foglalkoztatási forma ugyanis mind a munkáltatóknak, mind pedig a munkavállalóknak előnyöket nyújthat. Leginkább persze a munkáltatóknak, hiszen ennek a munkaviszony típusnak az alapvető célja az időszakos munkaerő-igény rugalmas kielégítése az ennek megfelelő egyszerűbb munkajogi, adójogi, bejelentési szabályokkal. Kezdjük az elején.