Többet költöttek mezőgazdasági gépekre is

2017. augusztus 01. 07:50
Rekordnövekedést ért el a lízingpiac az első félévben. Így a mezőgazdasági gépek finanszírozására is nagyobb összeget fordítottak az igénybe vevők.

Az elmúlt öt év legjobb eredményét érte el a lízingpiac: az idei első félévben 279,4 milliárd forintra, 19 százalékkal nőtt az új finanszírozott összeg az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Magyar Lízingszövetség hétfőn. Az eszközfinanszírozásban, a jellemzően a különböző gépekre nyújtott finanszírozás összege 22 százalékkal, 77 milliárd forintra nőtt az idei első félévben. Szintén kétszámjegyű, 16 százalékos volt a mezőgazdasági gépek finanszírozására szolgáló összeg emelkedése, amely ezzel 35,2 milliárd forintra nőtt.

Az ML szerint az első féléves adatok alapján valószínűleg az év elején előrejelzett 5 százaléknál jóval nagyobb mértékben növekedhet idén a finanszírozott összeg.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Konzultációt követel a VKF munkavállalói oldala

2018. július 05. 07:38
2018. július 4-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) munkavállalói oldalát alkotó három szakszervezeti konföderáció, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Munkástanácsok Országos Szövetsége közös nyilatkozatban demonstrációt helyezett kilátásba, ha a kormány nem tárgyal a béren kívüli juttatások tervezett átalakításáról.

A kormány stratégiai célja a környezettudatos mezőgazdasági termelés ösztönzése

2018. május 28. 08:33
 
A kormány stratégiai célja a környezettudatos mezőgazdasági termelés ösztönzése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Cargill Takarmány Zrt. új pápai takarmányüzemének alapkőletételén pénteken.