Tömegesen szüntetik meg az egyetemi szakokat – több agrárszak is érintett

2016. szeptember 22. 07:56
Összesen több mint harminc szak szűnik meg, több agrárképzésre sem jelentkezhetnek jövőre a felvételizők.

Számos olyan egyetemi szakot is eltörölnek, amikért tavaly többször is utcára vonultak a diákok. Akkor úgy tűnt engednek a tiltakozóknak, de az érintett szakok közül voltak olyanok, amelyek megszüntetését egyszerűen csak 2017-re halasztotta az oktatásirányítás – számolt be az Eduline.

felsőoktatás

Összesen harminc szakot érint a változás – fotó: Shutterstock

A megszűnő vagy átalakuló szakok között vannak igen népszerűek is, ilyen például a társadalmi tanulmányok, az andragógia vagy a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki képzés. Ez utóbbira 2011-ben 1960-an jelentkeztek, 2015-ben 1756-an, a legutóbbi általános felvételin 1486-an.Az eduline.hu tette közzé a megszűnő szakok legfrissebb listáját, ezek közül az érintett agrárképzéseket emeljük ki.

Nem indul vagy átalakul az agrárképzési területről:

• az állattenyésztő mérnöki,
• a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki 2017-től vidékfejlesztési agrármérnökire módosul
• az informatikus és szakigazgatási agrármérnöki,
• a környezetgazdálkodási agrármérnöki,
• a növénytermesztő mérnöki szak.

agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

Szeptember elején rendezik meg a 32. Bábolnai Gazdanapokat

2019. július 10. 08:47
Szeptember 5-8 között rendezik meg a 32. Bábolnai Gazdanapokat, amely az idén a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) egyik társrendezvénye lesz - jelentették be a szervezők kedden, a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón, Budapesten.
 

GDPR: hamarosan érkezhet az első magyarországi bírság

2018. november 23. 08:49
Bár bírságot még nem kapott magyar cég a GDPR miatt, hamarosan változhat a helyzet, hiszen több ügyben is már végső stádiumban van a döntéshozatal – árulta el a Napi.hu érdeklődésére Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője.