Tűz miatt módosította egyik pályázatát a Miniszterelnökség

2018. március 28. 19:56
Meghosszabbította a támogatási kérelmek benyújtási határidejét kertészeti korszerűsítési pályázatánál a Miniszterelnökség. A tárca egy külső tűzeset miatti informatikai rendszerleállással indokolja a döntést.

Március 8. helyett március 14-én éjfélig nyújthatják be a mezőgazdasági termelők pályázataikat a Miniszterelnökség „Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatása öntözés kialakításának lehetőségével” című kiírására. A tárca közleménye szerint a határidőt azért módosították, mert egy külső tűzeset informatikai rendszerleállást okozott

A felhívás keretében új, innovatív és környezetbarát termesztési technológiák és módok elterjesztésének finanszírozására nyílik lehetőség. Egyéni projekteknél maximum 75 millió, míg kollektív fejlesztéseknél legfeljebb 150 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető. 

A pályázatra korábban beérkezett kérelmek elbírálása folyamatos – áll a közleményben. A Miniszterelnökség eddig összesen 288 darab kérelmet támogatott több, mint 6,7 milliárd forint értékben.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

A hazai kkv vezetők alig várják a pályázati kiírásokat

2016. február 23. 09:46
A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban még inkább előtérbe kerülnek a kkv-k. A rendelkezésre álló tizenkétezer milliárd forintos keret 60%-át fogják gazdaságfejlesztésre fordítani, míg az előző költségvetési periódusban ez az arány jóval alacsonyabb, 24% volt. A napokban az is kiderült, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) idei évi keretösszege meghaladja az ezermilliárd forintot. A félezer hazai kkv vezető megkérdezése alapján látszik, hogy a cégek igencsak várják a pályázati kiírásokat.

Lázár: gondolkozzon el, aki csak pályázati pénzre vár

2017. szeptember 28. 08:12
Talpon kell maradnia a magyar mezőgazdaságnak akkor is, amikor már nem lesznek a jelenlegihez hasonló uniós támogatások – jelentette ki a parlamenti mezőgazdasági bizottság ülésén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte mérlegelnie kell gazdálkodási jövőjét annak, aki csak pályázati pénzből szeretne megélni.