Tűz miatt módosította egyik pályázatát a Miniszterelnökség

2018. március 28. 19:56
Meghosszabbította a támogatási kérelmek benyújtási határidejét kertészeti korszerűsítési pályázatánál a Miniszterelnökség. A tárca egy külső tűzeset miatti informatikai rendszerleállással indokolja a döntést.

Március 8. helyett március 14-én éjfélig nyújthatják be a mezőgazdasági termelők pályázataikat a Miniszterelnökség „Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatása öntözés kialakításának lehetőségével” című kiírására. A tárca közleménye szerint a határidőt azért módosították, mert egy külső tűzeset informatikai rendszerleállást okozott

A felhívás keretében új, innovatív és környezetbarát termesztési technológiák és módok elterjesztésének finanszírozására nyílik lehetőség. Egyéni projekteknél maximum 75 millió, míg kollektív fejlesztéseknél legfeljebb 150 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető. 

A pályázatra korábban beérkezett kérelmek elbírálása folyamatos – áll a közleményben. A Miniszterelnökség eddig összesen 288 darab kérelmet támogatott több, mint 6,7 milliárd forint értékben.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Mekkora a tülekedés a GINOP-pályázatoknál? – Megtudtuk az adatokat!

2016. március 21. 08:19
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatai tekintetében jellemzően nagy a tülekedés az uniós forrásokért a KKV-k körében. A Portfolio szakmai körökből származó megbízható információi szerint a legtöbb támogatási kérelem a Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása című felhívásra érkezett (GINOP-1.2.2-15), mely már felfüggesztésre került. A Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés felhívás esetében (GINOP-2.1.7-15) ugyan 2500 db támogatási kérelem érkezett be, ami feltehetően a keret sokszoros túljegyzését jelenti, de még nem függesztették fel a pályázatot és egyébként jogosultsági döntés sem született.

Kiírták a szaktanácsadási pályázatokat

2017. március 30. 08:54
A Vidékfejlesztési Program keretében is kiemelt figyelmet kap az agráriumban dolgozók és az érintett szaktanácsadók képzése, felkészítése, ezért 2017. március 28-án két új pályázati felhívást ismerhettek meg az érintettek – közölte a Miniszterelnökség.