Újabb földmutyi sejlik fel Hajdú-Biharban

2016. március 03. 12:36
Az eladásra kijelölt állami földek között szerepel egy olyan terület, amelyet az Orbán-kormány rendelettel nyilvánított kiemelt fontosságú fejlesztési területnek, így nem is lehetne árverésre bocsátani. Csütörtökön mégis eladhatják. A debreceni MSZP földmutyit gyanít.

- Véletlen, kapkodás? Vagy tudatos terelés? A helyi földtulajdonosok sem tudják - olvasható Huszka Imre Hajdú-Bihar megyei MSZP-elnök sajtóközleményében, amelyet a holnapra tervezett debreceni állami földárverés kapcsán adott ki.

A szocialista megyei elnök közölte, egy 9,7 hektáros, 7735 négyzetméteres, 312,9 aranykorona értékű szántót bocsátottak licitre 33 millió 350 ezer forint kikiáltási áron, ám a terület szerepel egy kormányhatározatban fejlesztésre kijelölt ingatlanok között, így azt nem lehetne árverésre bocsátani. 

Huszka Imre emlékeztetett rá: egy hasonló „tévedés" miatt egy ingatlant már visszavontak. (Erről az ügyről lapunk is beszámolt annak kapcsán, hogy a szocialisták észrevettek a gyanús földeladási tervet. Erre a nemzeti földalapkezelő visszakozott, s mégsem bocsátotta árverésre a debreceni reptér melletti földet.)

Az MSZP hajdúsági elnöke föltette a kérdést: egy jól értesült licitáló csendben jól jár a hamarosan többszörös árú fejlesztésre kijelölt területtel? Szerinte kérdés az is, hogy miért nem inkább közvetlenül a fejlesztőnek, Debrecen városának adja át a területet az állam, ha fejlesztésre kijelölte? 

Forrás: Népszabadság 

Kapcsolódó cikkek

Április 6-ig kérhetik a támogatást a méhészek

2016. március 18. 07:51
A méhész-gazdálkodók a méhcsaládok varroa atka elleni engedélyezett szerrel történő, szakszerű kezelésének költségeihez igényelhetnek támogatást az MVH-nál, mintegy 801,3 millió forint keretösszegig. Érdekeség, hogy a kérelmezőnek a támogatott készítmény csomagolóanyagát legalább 2016. október 15-éig meg kell őriznie - a kérelmeket április 6-ig lehet benyújtani.

Koronavírus: itt vannak a vidéki járványkórházak

2020. március 17. 08:58
Kijelölték a vidéki kórházakat, ahová akár már a mai napon szállíthatnak igazolt koronavírusos betegeket.