Kapcsolódó tartalmak: termőföld

Hír: Újabb földmutyi sejlik fel Hajdú-Biharban

2016. március 03. 12:36
 
Az eladásra kijelölt állami földek között szerepel egy olyan terület, amelyet az Orbán-kormány rendelettel nyilvánított kiemelt fontosságú fejlesztési területnek, így nem is lehetne árverésre bocsátani. Csütörtökön mégis eladhatják. A debreceni MSZP földmutyit gyanít.

Hír: Egekben a termőföld ára, de még így is ez a legjobb befektetés

2016. június 22. 08:32
 
Az évtizedes távlatban is töretlen termőföldárak tavaly 14 százalékkal még tovább nőttek, a forgalom pedig a felére csökkent.

Hír: Földpiac: szűkülő lehetőségek és égbe szökő árak

2016. június 23. 08:11
 
Folyamatosan szűkül a termőföld-piac az új földforgalmi törvény 2014. májusi hatályba lépése óta. A felére csökkenő forgalom azonban tavaly az árak 14%-os növekedésével járt együtt. Az ősszel meghirdetett "Földet a gazdáknak" program ugyanakkor idén már a forgalom megtöbbszöröződését hozhatja, s a licitek hatására az árak további látványos emelkedésére lehet számítani - áll az OTP Jelzálogbank legfrissebb Termőföld Értéktérkép elemzésében.

Hír: A termőföld hatalmas százaléka van külföldi kézben

2016. július 25. 08:08
 
Lettországban 15-16 százalék az arány, világszerte viszont legalább 35-40 millió hektár van külföldi tulajdonban.

Hír: Az áremelkedések ellenére a földárak még most sem túlzottan magasak

2017. március 28. 08:00
 
 
Jórészt túl vagyunk a Földet a gazdáknak programon, amelynek keretében 185 ezer hektár került magánkézbe az államtól, 260 milliárdos vételáron. Ez 9 ezer földrészletet és országosan 1,4 millió forintos átlagárat jelent. 200 milliárdot hitelből finanszíroztak a gazdálkodók.

Hír: Nyugdíj vagy munkabér - Októberi Ab-mustra

2017. november 08. 07:28
 
Az Alkotmánybíróság nem találta alaptörvény-ellenesnek az ún. kettős juttatás tilalmát: az állam alkotmányosan függesztette fel 2013-ban az öregségi nyugdíjban részesülő, de ezzel párhuzamosan állami szolgálatban álló személyek (bírák, ügyészek, igazságügyi alkalmazottak) nyugdíjának folyósítását.

Hír: A termőföld állapotának javítása és megőrzése a jövő generációjának is fontos feladata

2019. június 03. 08:14
 
Az új, korszerű ismereteknek, a tudományos eredményeknek tükröződniük kell a mindennapok gyakorlatában, így a talajvédelemmel kapcsolatos felhalmozott tudásnak is meg kell jelennie és be kell épülnie az agrárszakoktatásba, a szakemberképzésbe – fogalmazott az agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a „Kincsünk a termőföld” címmel megrendezett kerekasztal-beszélgetésen.
 

Hír: Hatalmas erőforrást jelent a termőföld

2019. július 31. 10:25
 
Jakab István: Akkor tudunk magas színvonalon egészséges alapanyagot termelni, ha itthon megoldjuk a fehérjetakarmány-termesztést, és nem hozzuk be a génmódosított szóját

Hír: Földügyletek: apróságokon is hatalmasat lehet bukni

2020. október 07. 09:36
 
Sokan alábecsülik a föld bérbeadásának vagy adásvételének kockázatát, pedig mindkét eset szigorú törvényi feltételekhez kötött: egy hiba, vagy egy rosszul megtett nyilatkozat miatt akár meg is hiúsulhat a haszonbérleti szerződés vagy akár a tulajdonszerzéstől is eleshet a vevő. Nemcsak a jogszabályoknak való precíz megfelelés, hanem a későbbi jogviták elkerülése érdekében is érdemes közjegyzőt bevonni a szerződések elkészítésébe.