Újra magyar kézbe került a Boci márka

2024. március 26. 15:54
Eladja a Nestlé a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit.
 
A Nestlé bejelentette, hogy értékesíti a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona (A.R.M. Alba Regia Mercator Kft.) számára. A Bocit és a többi érintett márkát a Nestlé a privatizáció során, 1991-ben, a Szerencsi Édesipari Vállalattal együtt vásárolta meg.
Újra magyar kézbe került a Boci márka
Ismét magyar lesz
“Meggyőződésünk, hogy a Cerbonánál jó kezekben lesz a BOCI, és a jövőben is biztosított a nagy tradícióval rendelkező ikonikus márka sikere Magyarországon” – mondta Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft ügyvezetője. Ezzel párhuzamosan a Boci értékesítése lehetővé teszi a Nestlé Hungária Édesség Üzletága számára, hogy olyan erősségeire és növekedést biztosító márkáira összpontosítson, mint a jól ismert KitKat és a nagy népszerűségnek örvendő Balaton szelet.
 
“Nagy örömünkre szolgál, hogy a sikeres tárgyalásokat követően a 100 százalékban magyar tulajdonban álló Cerbonához kerül a közel 100 éves múltra visszatekintő Boci, Melba és Párizsi kocka” – jelentette ki Mészáros Tamás, a Cerbona vezérigazgatója. 
Melba Kocka 12,5g - Tuti ABC - Élelmiszer webáruház Szeged
Nem lesz hiány
Az ellátás folytonosságának biztosítására egy átmeneti időszakban a Nestlé gyártja majd tovább az érintett termékeket, ezzel is garantálva, hogy a fogyasztók megszakítás nélkül hozzáférhessenek kedvelt csokijukhoz. A tranzakció 2024. május 22-én zárul. Azt is bejelentette a cég, hogy a termékek ára sem változik.
Újra magyar kézbe került a Boci márka | nlc
Boci-sztori
A Boci csoki amúgy 1927-ben még nem is Boci csoki néven került a boltokba, a Magyar Kakaó és Csokoládégyár Rt. néven működő csokoládégyár egyik legnépszerűbb terméke akkor még egyszerűen Szerencsi Csokoládé néven futott, de már akkor is boci díszítette a csomagolását. A vásárlók az egyszerűség kedvéért “boci csokiként” kezdték keresni, így 1928-ban már ezen a néven hozták forgalomba, ugyanakkor, mint a másik híres terméküket, a “cicás kakaót” is. A gyárat 1991-ben megvásárolta a svájci Nestlé, és 2004-től Csehországban gyártották tovább a Bocit.
 
forrás: nlc.hu

Kapcsolódó cikkek

Szuperkrumplit fejlesztenek

2023. szeptember 06. 15:30
Martina Strömvik professzor és csapata egy burgonya-pángenomot hozott létre, hogy azonosítsa azokat a genetikai tulajdonságokat, amelyek segíthetnek a következő szuperkrumpli előállításában.
 

Megbízható minőség röviden

2023. november 10. 15:45
A rövid ellátási lánc (REL) szolgálja a társadalmi-, gazdasági-, és környezeti fenntarthatóságot, ezért egyre hangsúlyosabb a hazai és az Európai Unió politikájában is- jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára a REL Szervezők Napján, Békéscsabán.