Újranyit a soproni Hotel Lövér, új bérlővel állapodott meg a Danubius

2023. március 02. 13:26
Áprilistól újra várja vendégeit a Hotel Lövér, miután a tulajdonos Danubius Hotels Zrt. bérleti megállapodást kötött a Hotel & More Group-pal. A soproni szálloda a jövőben is 3 csillag superior minősítésű szállodaként várja elsősorban szabadidős egyéni és csoportos vendégeit.
 
"Örülök, hogy a Hotel & More lehetőséget látott a Hotel Lövérben, Sopron e klasszikus és népszerű szállodájában, és mi ezzel tapasztalt üzemeltető partnert találtunk. Úgy látom, hogy az idei évben tovább erősödik a turizmus, és ez a Hotel Lövérnek is új lehetőségeket hozhat. A soproni szállodánk már 2014 óta bérleti konstrukcióban üzemelt, ezt a modellt továbbra is szerettük volna fenntartani.” –nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.
Újranyit a soproni Hotel Lövér, új bérlővel állapodott meg a Danubius
Az épületet továbbra is három csillag superior szállodaként kívánjuk üzemeltetni a szabadidős-, a sport- és a rendezvényturizmusra fókuszálva. Azonban nyitottak vagyunk az úgynevezett „hibrid működés”-re is, azaz szállodaként, valamint Sopron és környéki nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshelyként való üzemeltetésre. Az átvétel március 9-10-én történik, terveink szerint április második felében nyitja meg ismét kapuit a Hotel Lövér” – mondta Klemm Balázs, a bérbe vevő Hotel & More Group vezérigazgatója.
 
Az előző bérlő a magas energiaárak miatt zárta be a hotelt
A Danubius Hotels szállodalánc soproni szállodája még október végén zárt be, miután az energiaárak emelkedésével az akkori bérlő-üzemeltető, a Bartha Hotel Kft. nem tudta vállalni a megemelkedett rezsiköltségeket. Az elmúlt hónapokban a Danubius Hotels új üzemeltetőt keresett a szálloda részére. Bartha György, a szálloda egykori bérlője, s egyben igazgatója ősszel ezt nyilatkozta lapunknak: „Az elmúlt néhány hónap gáz- és áramszámláit nézve az éves energiaköltségünk 80 millióról mintegy 420 millióra nőne, s ezt nem tudjuk kigazdálkodni.” Az elsősorban a belföldi vendégkörre építő szállodában nem tudják úgy megemelni az árakat, hogy kitermeljék az ötszörösére emelkedő energiaköltségeket.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Két év után ismét hazánkban a korongvadász világbajnokság versenyzői

2023. július 13. 12:17
Július 13-16. között rendezik meg Gánt falu közelében a 2023. évi 45. FITASC Sporting (Korongvadász) Világbajnokságot. A Master, Veterán, Junior, Lady, Senior, Open kategóriákban egyéni és csapatversenyek is zajlanak a több mint 40 ország közel 1100 versenyzője között.

Sokkal kevesebb a hiányzás egy szállodában, mióta bevezették a négynapos munkahetet

2023. november 29. 17:28
Megoldódtak egy kölni szálloda munkaerő-problémái, miután az anyavállalat lehetővé tette a dolgozói számára a négynapos munkahetet.
 
Miközben a régióban sok vendéglátóhely kétségbeesetten arról posztol a Facebookon, hogy talán be is kell zárnia a munkaerőhiány miatt, a kölni NENI vígan elvan, pedig újabban már déli 12-től este 11-ig tart nyitva – írja a focus.de.