Ülésezett az Országos Munkavédelmi Bizottság

2021. július 21. 17:25
2021. július 6-án tartotta az Innovációs és Technológiai Minisztériumban – immár személyes jelenléttel – soron következő plenáris ülését az Országos Munkavédelmi Bizottság.
Ülésezett az Országos Munkavédelmi Bizottság

A háromoldalú, kormányzati oldal, munkavállalói oldal és munkaadói oldal képviselői az előzetesen megküldött napirendeket tárgyalták. Az ülés soron következő levezető elnöke, a munkáltatói oldal ügyvivője, Mandrik István volt.

A tripartit rendszerben működő érdekképviseleti fórum az alábbi napirendeket tárgyalta:

-        Megnyitó (munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár)

-        Tájékoztatás a jogalkotási folyamatokról

-        A nemzetgazdaság 2020. évi munkavédelmi helyzetéről szóló jelentés megtárgyalása

-        Aktualítások

Zöld-Nagy Viktória munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg az ülést. Államtitkár Asszony megnyitójában elmondta, hogy a munkavédelem, munkaegészségügy  egyre fontosabb tényező a munka világában.

Az ülésen dr. Cságoly-Molnár Adrienn tájékoztató előadásában ismertette a folyamatban lévő jogszabály alkotási munkát, a tervezet változásokat.

Kiemelt napirendként tárgyalta a bizottság a 2020. évi munkavédelmi helyzetről szóló kormányzati jelentés tervezetét. Nesztinger Péter az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkavédelmi főosztályának vezetője mint előterjesztő részletesen ismertette a jelentés tervezetét, majd kérte a munkavállalói oldal és a munkaadói oldal észrevételeit.  A jelentést mind a munkavállalói, és munkaadói oldal elfogadta, tekintettel arra, hogy az előzetesen megfogalmazott és megküldött oldal vélemények bekerültek a jelentésbe.

Az aktualitások napirend keretén belül, a munkaadói oldal részéről egy kolléga megtörtént eset kapcsán ismételten rámutatott az egészségbiztosítási megtérítési eljárás visszáságaira, az eljárás méltánytalanságára.

www.liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

A jövőben sokkal erősebbek leszünk a főnökeinkkel szemben

2015. október 01. 09:45
"Ezerszer megírta már mindenki, hogy a jövőben mennyi rossz lesz dolgozni. Úgy néz ki legalábbis, hogy állandóan dolgozni fogunk.  Egy új tanulmány most egy kicsit árnyalhatja ezt a képet. Mert lehet, hogy állandóan dolgozni fogunk, de sokkal jobban keresünk és kevésbé tudnak majd kirúgni minket."

Minden ötödik napra jutott egy halálos munkahelyi baleset Magyarországon

2019. április 29. 08:45
75-en szenvedtek halálos munkahelyi balesetet