Virágos kerékpárokra helyezték az utcatáblákat a tüneményes magyar faluban

2020. augusztus 12. 08:16
Csodálatos, ahogy az emberek együtt dolgoztak, hogy lakóhelyük ilyen bájos és mosolyt fakasztó legyen.

A Bakony lábánál található egy kisközség, ami eddig a Jankovich-Bésán kastélyról és szép, rendezett utcáiról volt ismert, június óta azonban közösségi összefogásból született csodaszép, vidám és egyedi utcanévtábláiról is megjegyezhetjük a nevét.

Gic 400 fő alatti lakosú kisközség, Veszprém megye északi részén, a Bakony egyik völgyében terül el, északra Győr, délnyugatra Pápa, északkeletre Kisbér, Komárom, dél felé Veszprém vonzását erősíti. Idén nyáron a falu új utcanévtáblákkal gazdagodott, nem is akármilyenekkel. A színes és vidám kerékpárokra kihelyezett táblák megmosolyogtatják az arra járók szívét.

Fotó: Varga-Szélig Loretta

A színes kerékpárok ötlete Vock Balázs fejéből pattant ki, aki fel is ajánlotta a kerékpárokat. Kettőt ő maga varázsolt színessé, a többi a közösségi összefogás nyomán készült el. Összesen 10 kerékpár került ki, ezeket a lakosság közösen festette le, majd együtt díszítették fel őket. Volt, aki a kosarat, mások a virágokat hozták, akadt, aki a táblákat szegecselte. Hihetetlen volt látni, ahogy a közösség együtt dolgozott, s végül elkészültek és júniusban ki is kerültek a vidám névtáblatartók, amik ma a község díszei

– mesélt a munkáról Németh Adrienn polgármester a Sokszínű Vidék megkeresésére.

Fotó: Varga-Szélig LorettaFotó: Varga-Szélig LorettaFotó: Varga-Szélig Loretta

A kerékpárokat aztán egy-egy lakos örökbefogadta, és gondozza. Öntözik a virágokat, figyelik a környezetét. Ugyancsak közösségi összefogásnak köszönhetően készültek el Gic nevét megjelenítő betűk is, amely az önkormányzatnak szintén nem jelentett kiadást.

Csodálatos, ahogy az emberek együtt dolgoztak, hogy lakóhelyük ilyen bájos és mosolyt fakasztó legyen. Gic nem csak csodaszép, de összetartó is

– összegzett a polgármester asszony.

Fotó: Varga-Szélig LorettaFotó: Varga-Szélig LorettaFotó: Varga-Szélig LorettaFotó: Varga-Szélig LorettaFotó: Varga-Szélig LorettaFotó: Varga-Szélig LorettaFotó: Németh Adrienn

Kiemelt kép: Varga-Szélig Loretta

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Révész Máriusz téved, túlórák helyett a bérek miatt járnak az emberek Ausztriába dolgozni

2018. december 12. 09:54
Az Index tudósítóinak sikerült levadászniuk a Parlament folyosóján néhány kormánypárti politikust, hogy ugyan mondjanak már egy pár szót a rabszolgatörvényről.

A járvány tapasztalatainak gazdasági elemzése

2020. szeptember 15. 08:29
2020. szeptember elején az Innovációs és Technológiai Minisztérium elemzést adott ki a veszélyhelyzet tapasztalatairól és egyes gazdasági ágazatokra gyakorolt hatásairól.