Kapcsolódó tartalmak: állami földek

Hír: Népszavazás a földekről - Gőgös: Összegyűjtjük a 200 ezer aláírást

2016. február 24. 13:42
 
Annak ellenére is folytatódnak a földárverések, hogy a Kúria zöld utat adott annak a népszavazási kérdésnek, hogy megtiltsák az állami földek értékesítését 

Hír: A kormány célja továbbra is a családi középbirtokok megerősítése

2016. május 05. 09:13
 
A kormány célkitűzése továbbra is a magyar családi középbirtokok megerősítése, annak ellenére, hogy az ellenzék az állami földek értékesítésével kapcsolatban valótlanságokat állít és rossz színben kívánja azt feltüntetni - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hír: Választási Iroda: Megszámolták, mennyi ívet nyújtott be Gőgös Zoltán

2016. június 30. 08:38
 
Július 4-én kezdik az aláírások ellenőrzését Gőgös Zoltán 27 976 darab aláírásgyűjtő ívet nyújtott be kedden a Nemzeti Választási Irodához (NVI) az állami földek eladása ügyében kezdeményezett népszavazásához, és mivel egy íven legfeljebb kilenc aláírás szerepelhet, a benyújtott aláírások száma maximum 251 784 – közölte az NVI szerdán.
 

Hír: NÉPSZAVAZÁS Az MSZP nem adott le elég érvényes aláírást

2016. július 28. 08:02
 
Nem lehet népszavazást kiírni az állami földek privatizációjának leállításáról, mert nem lesz meg a szükséges kétszázezer hiteles aláírás az MSZP kezdeményezéséhez – mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökhelyettese az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este a kereskedelmi csatorna honlapja szerint.

Hír: Hivatalosan is lezárták a földértékesítést

2016. október 26. 07:48
 
Jóváhagyta az állami termőföldek értékesítésének lezárását a parlament, továbbá kimondta, az ebből származó 260-270 milliárd forintos bevételt adósságcsökkentésre kell fordítani.

Hír: Az Alkotmánybíróság döntése szerint is jogszerűen történt az állami földek hasznosítása

2016. december 08. 09:15
 
Az Alkotmánybíróság 2016. december 6-i döntésével egyértelművé tette, hogy az állami földek hasznosításának jogszabályi rendszere összhangban áll az Alaptörvénnyel. Az Alkotmánybíróság tanácsa tehát elutasította a bírói kezdeményezést.