Kapcsolódó tartalmak: betegség

Hír: Riasztás: gyorsan terjed a legújabb szarvasmarha-betegség

2016. július 26. 08:34
 
Riasztó gyorsasággal terjed a bőrcsomósodáskór a szarvasmarhák között, a betegség az elmúlt hetekben elérte Szerbiát, Albániát és Montenegrót is és akár Magyarországon is megjelenhet - hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) annak kapcsán, hogy hétfőn Belgrádban találkozik állategészségügyi szakértők egy nemzetközi csoportja.

Hír: Jogellenes volt az azonnali hatályú felmondás a beteg munkavállalónak

2017. július 25. 09:17
 
Jogellenes az azonnali hatályú felmondás, ha 30 napos keresőképtelenséget követően a munkáltató nem küldi soron kívüli munkaköri vagy szakmai alkalmassági vizsgálatra a munkavállalóját. Ez esetben nem hivatkozhat arra, hogy a dolgozó megszegi a munkavégzésre irányuló kötelezettségét azzal, ha a táppénzes időszak lejártát követően nem jelenik meg a munkahelyén, miközben korábban közölte a betegsége tényét, és azt is, hogy nem tudja ellátni a munkáltató által számára felajánlott munkakörökben végzendő feladatokat – mondta ki ítéletében a Kúria.

Hír: Csendes gyilkos baktérium ólálkodik hazánk körül

2017. augusztus 09. 09:29
 
A betegség több alfajra oszlik és rendkívül széles növényskálát veszélyeztet. A hatóságok mindenek fölött a lakosságot kérik: Ne hozzanak be növényeket külföldről!

Hír: Beteges munkavállalás - A bért féltjük a táppénztől

2018. július 10. 07:50
 
Látszólag egyre kevesebbet betegeskednek a magyar munkavállalók, valójában azonban csak a fizetésüket féltik. Joggal.

Hír: Betegen ne!

2020. február 06. 07:43
 
Az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi vészhelyzetet hirdetett a koronavírus okozta járvány miatt. Hogyan végezzük a munkánkat járvány esetén?

Hír: Köteles hazaküldeni a munkáltató a fertőző beteg dolgozót

2020. február 24. 08:03
 
A téli influenzás időszakban általános jelenség, hogy a munkavállalók egy része betegen, sőt, lázasan is dolgozik, mert félti az állását vagy a munkateher, helyettesítési nehézségek miatt nem teheti meg, hogy otthonában gyógyuljon. Mindeközben nemcsak a munkavállaló, hanem a munkáltató érdeke is azt kívánná meg, hogy a lehető legrövidebb időn belül egészséges, kipihent, a munkájára koncentráló munkavállaló álljon rendelkezésre.

Hír: Senkit nem küldhetnek erővel fizetés nélküli szabadságra vírusveszély miatt

2020. március 19. 20:22
 
Az Origo kérésére Dr. Horváth István az ELTE Munkajog Tanszék vezetője és dr. Szladovnyik Krisztina ügyvéd a már-már járványszerűen terjedő jogi tévhitek megfékezésének érdekében írásban összegezte a munkaadók és munkavállalók kötelezettségeit és lehetőséget a járvány idején. 

Hír: A szőlő aranyszínű sárgaság fitoplazma

2020. október 20. 09:42
 
Hazánk jelentős szőlőtermesztő múlttal rendelkezik, mind fajták, mind borok tekintetében büszkék lehetünk a magyar szőlőre. A termőterület nagysága az elmúlt években folyamatosan csökkent, a termésmennyiség ezzel szemben növekvőben van, ami arra enged következtetni, hogy egyre több a korszerű szőlészet.

Hír: Beteg a gyerek: mit tehetünk akkor, ha hirtelen kiesünk a munkából a vészhelyzet miatt?

2021. augusztus 09. 09:06
 
A gyermeket nevelő és dolgozó szülők mindennapjaiban szinte állandóan egy kimondatlan gondolat a „mi van, ha történik valami a gyerekkel”. Ha pedig ténylegesen megérkezik az a bizonyos hívás akár az iskolától, akár az óvodától, még inkább nehezebb a munkára koncentrálni. A Harvard Business Review tanácsai segítenek abban, hogyan lehet tudatosan felkészülni a hasonló helyzetekre, különösen akkor, ha a család és a partner nem tud besegíteni.

Hír: Keresőképtelenség vagy alkalmatlanság

2021. október 27. 09:04
 
A járvány idején különös aktualitása van annak, hogy meg tudjuk különböztetni a keresőképtelenség, illetve az egészségügyi alkalmatlanság kategóriáit. Mg az első ugyanis munkajogi védelmet eredményez, az utóbbi jogszerű felmondási indok. Lássuk akkor ezt a gyakorlatban:
«12»