Kapcsolódó tartalmak: Dávid Ferenc

Hír: Átfogó program kell a béremeléshez

2016. szeptember 28. 08:29
 
Nem lesz béremelkedés a közterhek csökkentése nélkül

Hír: Lemond Dávid Ferenc

2018. augusztus 08. 08:53
 
Saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozik Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára szeptember 30-án - mondta Dávid Ferenc kedden az MTI-nek, megerősítve a Független Hírügynökség információját.

Hír: Megjelentek az első 400 órás túlórát tartalmazó munkaszerződések

2018. december 20. 09:42
 
Dávid Ferenccel készült interjú az ATV Start vendégeként

Hír: Itt az Audi-sztrájk egyik legfontosabb tanulsága

2019. február 01. 10:22
 
.

Hír: Dávid Ferenc: szégyellem, hogy nem tiltakoztam hangosabban

2019. május 27. 08:19
 
A jelenlegi munkaerő-piaci helyzet felébresztette a cégeket, az érdek-képviseleteket, de a gazdaságpolitikai irányítókat is. Ugyanakkor a mostani munkaerő-hiánynak az elmúlt évek-évtizedek elhibázott döntései, elszalasztott lehetőségei ágyaztak meg – véli Dávid Ferenc közgazdász, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) volt főtitkára.

Hír: Százalékot a szakszervezetnek!

2019. május 29. 10:50
 
Dávid Ferenc

Hír: Kialkudni nem elég

2019. augusztus 02. 07:40
 
Dr. Dávid Ferenc írása a garantált bérminimum emelése okozta feszültségekről.

Hír: Orvosok, be a szakszervezetbe!

2020. február 06. 11:26
 
Január utolsó hetében olvastam a Magyar Orvosi Kamara felhívását, amelyből rövid részletet idézek: ” Ezért most ismételten a Ti, a magyar orvosok segítségére van szükségünk. Szeretnénk élettel megtölteni a régóta létező, ám eddig nem sok erőt mutató orvosi szakszervezetünket, a Magyar Orvosok Szakszervezetét (MOSZ). Arra kérünk Titeket, lépjetek be egy jelképes összegű tagdíjért (havi 300 Ft) a MOSZ-ba. Becsléseink szerint nagyjából 10 000 orvos belépése - tagdíjfizetése - esetén elérhetjük az úgynevezett ágazati reprezentativitást, és ezáltal jogszerű és mellőzhetetlen tárgyalófelekké válhatunk az orvosi bértárgyalásokon.”

Hír: Nagypénteki ámokfutás

2020. április 17. 09:34
 
Április 10-én megjelent egy rövid jogszabály, amely jelentős elmozdulást hozott a munkahelyi szintű erőviszonyok terén. Az új regula ugyanis megengedi, hogy a cégek egyoldalúan – a dolgozók beleegyezése nélkül - elrendelhessék a 24 hónapos munkaidőkeret alkalmazását. Az intézkedés bevezetéséhez nincs szükség kollektív szerződésre, így a jelenlegi hat havi munkáltatói szabad rendelkezési jog egyezkedés és egyetértés nélkül is huszonnégy havira bővíthető. Az új jogi norma érvényes – munkaidőre vonatkozó –, munkahelyi szintű kollektív szerződéseket is felülírhat, ezáltal a korábbinál is kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek az alkalmazottak.
«12»