Kapcsolódó tartalmak: erdészet

Hír: Elérhetővé vált több új erdészeti formanyomtatvány

2018. május 28. 09:11
 
Mintapéldákkal és kitöltési útmutatókkal segítenek a helyes kitöltésben.

Hír: Az erdészszakma a hazai erdők védelmét, gyarapodását szolgálja

2018. június 25. 08:15
 
A nemzeti kormány célkitűzése az élhetőbb, zöldebb Magyarország, az erdősültség növelése. Erdeink javait becsülnünk, óvnunk és gyarapítanunk kell. Az agrártárcánál ennek jegyében folytatjuk a nyolc évvel ezelőtt megkezdett munkát, amelyhez az erdészek és egyesületük méltó partnernek bizonyultak – fogalmazott Bitay Márton, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára az Országos Erdészeti Egyesület 149. vándorgyűlésén, Gyulán.

Hír: Elérhetővé vált több új erdészeti formanyomtatvány, mintapéldákkal és kitöltési útmutatókkal!

2018. július 03. 08:32
 
Felhívjuk az erdőgazdálkodók és jogosult erdészeti szakszemélyzet figyelmét, hogy elérhetőek az alábbi, 2018. július 1-től érvényes erdészeti formanyomtatványok és a hozzájuk tartozó mintapéldák, kitöltési útmutatók

Hír: A magyar erdők világa mutatkozik be a Szabadság téren

2018. szeptember 24. 08:13
 
A magyar erdők világát, értékeit és az erdészek természetmegőrző munkáját mutatják be az állami erdőgazdaságok az Erdővarázs Családi Napon a Szabadság téren péntektől vasárnapig.

Hír: 36 erdei iskolát üzemeltetnek az erdészeti társaságok

2018. október 03. 07:29
 
Az állami erdészeti társaságok 36 erdei iskolát üzemeltetnek több mint 1600 fős befogadóképességgel, évente 12 ezer erdőpedagógiai foglalkozás keretében majdnem 80 ezer gyermeknek nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget - mondta az agrárminiszter hétfőn Visegrádon a XXII. Erdők hete megnyitó ünnepségén.

Hír: Kérdőív az erdészeti szakszemélyzetnek

2018. november 09. 08:06
 
A szakemberek tapasztalataiknak és javaslataiknak is hangot adhatnak a felmérésben.

Hír: A mezőgazdasági ágazat és az erdészeti képzés népszerűsítésében az iskolák élen járhatnak

2018. november 19. 07:58
 
Egy iskola mindig hidat képez múlt, jelen és jövő között. Továbbörökíti a múlt tudását, alkalmazkodik a jelen kihívásaihoz és átadja azokat az ismereteket és készségeket a diákoknak, amelyekre szükségük lesz a jövőben – mondta köszöntőjében Farkas Sándor a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 135 éves fennállásának alkalmából rendezett ünnepségen.

Hír: Ülésezett az Országos Erdő Tanács

2019. május 09. 07:28
 
Az Agrárminisztériumban tartotta ülését a Kormány tanácsadó testületeként működő Országos Erdő Tanács. A magán és állami erdőgazdálkodók, az erdészeti oktatás és kutatás, a természetvédelmi és turisztikai szervezetek képviselőiből álló szervezet a magyar erdők kezelésével kapcsolatos stratégiai kérdéseket tárgyalja.

Hír: Sikeresen lezajlott az első távoktatási rendszerű erdészeti szakszemélyzeti alapképzés

2019. május 16. 08:08
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szervezésében eredményesen lezajlott az első, távoktatási rendszerben megtartott erdészeti szakszemélyzeti alapképzés. A május 7-i vizsgaalkalmon az e-learning kurzus mind a 32 résztvevője sikeresen szerepelt.

Hír: Az erdőökológiai kutatások jelentik a gazdálkodás alapját

2019. június 11. 12:16
 
Kilencedik alkalommal rendezett tudományos szemináriumot a NAIK Erdészeti Tudományos Intézete. Az online is követhető június 6-i konferencia témája a növények, a talaj és a vízforgalom kapcsolatainak feltárása volt a klímaváltozás tükrében.