Kapcsolódó tartalmak: erdészet

Hír: Munkahelyi biztonság - az erdészet jövője

2021. január 29. 08:11
 
Az EU-OSHA új jelentése röviden bemutatja a mezőgazdasági és erdészeti ágazatot érintő szervezeti és technológiai változásokról, valamint az ebből adódó munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi kihívásokról szóló előrejelzési projektjének megállapításait.

Hír: CEPF: EU Erdőstratégiának az erdőtulajdonosok és gazdálkodók javára és velük kell készüljön

2021. február 05. 09:22
 
Február 3-án az erdészeti ágazatot képviselő legfőbb szervezetek találkoztak Janusz Wojciechowskival, az EU agrár biztosával, hogy megvitassák az ágazat növekvő aggályait azzal kapcsolatban, hogy az EU Zöld Megállapodásának végrehajtása miként kezeli jelenleg az erdészeti kérdéseket.

Hír: Erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzése és vizsgáztatása

2021. február 09. 09:22
 
Az NFK Erdészeti Főosztálya tájékoztatja az erdészeti szakirányítói névjegyzékben szereplő erdészeti szakszemélyzetet, hogy a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés szerinti jogosulti alapképzés távoktatásos formában, a jogosulti vizsgáztatás a pandémia helyzettől függően jelenléti vagy online vizsga formájában kerül megrendezésre.

Hír: Forest Expert Program - szakmai ösztöndíj egy hónapra

2021. február 22. 10:03
 
Az Erdészeti Szakértői Program célja az erdőgazdálkodással kapcsolatos tapasztalatok cseréjének növelése a szakértők között, és ezáltal a kapcsolatépítés és az ismeretek átadása a fenntartható erdőgazdálkodás területén világszerte.

Hír: Erdészeti Tudásközpont Sopronban

2021. március 10. 07:01
 
A Soproni Egyetem és a Kisalföldi Agrár Szakképzési Centrum kezdeményezésére erdészeti tudásközpont kialakítását tervezik. Az ágazati oktatási intézmények és a gazdálkodó szervezetek bevonásával elindított kezdeményezés célja a minél inkább gyakorlatorientált képzés megvalósítása a hazai erdők kezelésében érintett szakterületeken.

Hír: Az osztrák Erdőalap

2021. augusztus 06. 09:05
 
Az Erdőalappal Ausztria Szövetségi Kormánya nagy jövő-csomagot állított össze erdeik javára – 350 millió euró 10 intézkedésre, amelyekből részesülnek: erdőgazdálkodók, a teljes erdő-fa-papír értéklánc, az éghajlat és az egész nagyközönség. Ez mindenki életminőségét jelenti.

Hír: Erdészeti Nyílt Nap 2021

2021. augusztus 12. 12:25
 
A 2020-as év pandémiás időszakában online formában tartott az EGERERDŐ Zrt. erdészeti nyílt napot, viszont 2021-ben ismét személyesen találkozhatnak a gyerekek, érdeklődők erdész kollégáinkkal, az „Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás” programsorozataihoz igazodva.

Hír: Az erdésztársadalom egy családként járul hozzá nemzetünk egységéhez

2021. augusztus 30. 11:31
 
Az Országos Erdészeti Egyesület olyan értékközösség, amivel csak kevés szakterület büszkélkedhet. A Kárpátok gyűrűjében szolgáló erdésztársadalom egy családként járul hozzá nemzetünk egységéhez.

Hír: Erdészeti tájékoztató kampány

2021. szeptember 06. 09:01
 
Az időszakot, amiben most élünk, az erdők, erdőgazdálkodás szempontjából bátran nevezhetjük a változások korszakának. Minden változik: a klíma, az uniós és hazai jogszabályi környezet, az európai klíma- és erdőstratégia, a fapiac, és számos egyéb tényező. Ember, illetve erdész legyen a talpán, aki e változásokból naprakész. Pedig a jól informáltság ma megtérülő, jövedelmező befektetés, ami a felszínen maradáshoz elengedhetetlen. Ehhez kíván hozzájárulni az Agrárkamara ősszel folytatódó erdészeti tájékoztató sorozata 2021. szeptember 16. és november 4. között. 

Hír: EU Erdészeti Stratégia újabb elutasítása

2021. szeptember 13. 08:23
 
2021. augusztus 26-án  Julia Klöckner német és Elisabeth Köstinger osztrák szövetségi agrárminiszter a rajna-pfalzi Oberhausenben közös nyilatkozatot  írt alá, amelyben határozottan elutasítják az Európai Bizottság Erdészeti Stratégiájával kapcsolatos javaslatait.