Kapcsolódó tartalmak: fejlesztés

Hír: Teljeskörű élelmiszeripari fejlesztési rendszert tervez az agrárminisztérium

2021. február 01. 09:20
 
Az élelmiszeripari támogatások ágazati igényeknek megfelelő kiírása érdekében online egyeztetéssorozatot indított az ágazat érdekképviseleti és szakmai szervezeteivel az Agrárminisztérium (AM).

Hír: A járványhelyzet idején is helytálltak a magyar gazdák

2021. február 15. 09:15
 
Célunk, hogy a következő évtizednek nyertese legyen a vidék, a helyi gazdaság, a legkisebb falvaktól a megyei jogú városokig – mondta lapunknak Nagy István agrárminiszter

Hír: Nagyszabású turisztikai fejlesztések a Pilisi Parkerdőnél

2021. április 19. 09:31
 
Számos turisztikai szolgáltatással bővül a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálata. Közel 75 kilométer biciklizésre alkalmas erdei út újul meg, e-kerékpárbérlő-rendszer épül ki, illetve fejlesztik a visegrádi Nagyvillám sípálya szolgáltatásait.

Hír: Drasztikus lépések kellenek a magyar mezőgazdaságban: az alkalmazkodás lehet a kulcsszó

2021. június 10. 12:24
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével együttműködésben – 2021. június 9-10-én megrendezi a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítást. A rendezvény helyszíne a Fejér megyei Mezőfalva melletti szántóföldi terület. Az esemény mai nyitó napján felszólalt Áder János köztársasági elnök is.

Hír: MEGJELENT A MEZŐGAZDASÁG PRECÍZIÓS FEJLESZTÉSEIT TÁMOGATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2021. június 16. 07:43
 
Az Agrárminisztérium 100 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg a mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatását célzó pályázati felhívását – közölte Nagy István agrárminiszter.

Hír: Fejlesztik a városi és települési erdőket

2021. július 26. 13:41
 
A fásítások és az erdőtelepítések valós megoldást jelent életünk jobbá tételéhez és különösen a városokban hozzájárulnak a szélsőséges időjárás hatásainak csökkentéséhez – közölte Nagy István agrárminiszter.

Hír: Szerdától lehet pályázni az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére

2021. augusztus 19. 08:20
 
Augusztus 18-tól, szerdától lehet pályázni az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére - jelentette be az agrárminiszter kedden Debrecenben, a Farmer expo megnyitóján.

Hír: Ömlik a pénz ezekbe a megyékbe: mutatjuk, mire költik a vidéki települések

2021. június 16. 07:48
 
A magyar gazdaság bővülése megtorpant 2020-ban, de a fejlesztések, beruházások tovább dübörögtek az országban. Nem olyan mértékben ugyan, mint az előző években, érezhető volt a visszaesés, de a vidéki települések igyekeztek, hogy jól használják ki a "leállás időszakát". Számos városban, községben zajlottak fejlesztések sőt, akadtak több milliós projektek is. A HelloVidék most annak járt utána, hogy alakult a beruházások száma az egyes megyékben, illetve milyen nagyobb fejlesztések kezdődtek, valamint zárultak le 2021. első félévében.

Hír: Óvatosabbak a fejlesztésekkel a nagyvállalatok a negyedik hullám küszöbén

2021. augusztus 31. 08:08
 
Az előző negyedévhez képest harmadával visszaesett azoknak a hazai nagyvállalatoknak a száma, amelyek a következő egy évben gondolkodnak valamilyen nagyobb szabású fejlesztésben, beruházásban.

Hír: Bővülnek az agrárfejlesztésekre fordítható pályázati lehetőségek

2021. szeptember 03. 08:33
 
Az uniós fejlesztési ciklus végéig rendelkezésre álló forrásoknak köszönhetően a következő években sem szűkülnek az ágazat szereplőinek hatékonyságát és versenyképességét javító pályázati lehetőségek - jelentette be az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön, az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázat támogatói okiratainak átadásán, Gyöngyösön.