Kapcsolódó tartalmak: fejlesztés

Hír: Űrtechnológiával terem a profit a földeken

2016. október 05. 08:18
 
Létrehozhatunk-e egészségesebb, több termést adó talajt kisebb ráfordítással? Milyen új növényvédő szerekkel találkozhatunk az elkövetkező években? Valóban előrejelezhetjük majd a betegségeket, és elég lesz csupán egy okostelefon a gyomok azonosítására a területeinken? A lassan űrtechnológiai szintű fejlesztéseket az idei tengelici Agro Inno Show-n mutatták be.

Hír: Szükségesek az erdőfejlesztések

2016. november 03. 08:30
 
Erdei létesítményeket avatott ma a földművelésügyi miniszter, egyet a Bakonyerdő, egyet pedig a Verga Zrt. területén.

Hír: Magyarország erdői jelentik természeti értékeink legjavát

2016. november 03. 08:42
 
Az egészséges életmód elengedhetetlen eleme a természetben eltöltött idő. A Földművelésügyi Minisztérium kezelésében lévő állami erdőgazdaságok ezért is törekednek arra, hogy minél többen magukénak érezzék a páratlan szépségű magyar erdőket és minél gyakrabban használják, élvezzék az erdők, a természet nyújtotta lehetőségeket - fogalmazott Fazekas Sándor miniszter a tihanyi Őrtorony kilátó ünnepélyes átadásán.

Hír: 2430 milliárd forint gazdaságfejlesztésre

2017. január 05. 07:43
 
105 milliárd forinttal emelte meg a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) éves fejlesztési keretösszegét. A 2017-ben megjelenő, magyar gazdaságot ösztönző 114 pályázat, több mint 2430 milliárd forintot tesz lehívhatóvá. Erről a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára, Rákossy Balázs tájékoztatott Budapesten. Érdemes tehát a már működő, vidéki, mezőgazdasági kisvállalkozásoknak is figyelemmel kísérni a további pályázati kiírásokat.

Hír: Hatvanmilliárd forintnyi beruházásra volna szükség a tejiparban

2017. január 05. 07:53
 
Továbbra is önköltségi ár alatt adják el a magyar tejtermelők a nyers tejet, gyakran külföldre – írta a Magyar Hírlap. Az agrártárca előrejelzése szerint hosszú távon jelentősen emelkedhet a tejtermelés.

Hír: 6,61 milliárd a magánerdőkre

2017. január 13. 08:07
 
A Miniszterelnökség mintegy 6,61 milliárd forint értékben hirdetett pályázatot magánjogi erdőgazdálkodók számára a kötelezettségeken túlmutató erdő-környezetvédelmi tevékenységek folytatására – tájékoztatott Budapest.

Hír: A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítása Magyarországon

2017. február 09. 08:14
 
A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Magyar Természetvédők Szövetsége „A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítása Magyarországon” címmel konferenciát szervezett február 7-én az Országgyűlés Felsőházi tanácstermében, amelyen több mint 400 ember vett részt.

Hír: Hitellel kombinált támogatási lehetőségekre lehet pályázni a GINOP keretében

2017. február 16. 08:19
 
Szerdától nyújthatják be a kérelmeket 212,5 milliárd forint fejlesztési forrásra - amely részben vissza nem térítendő támogatásból, részben kedvezményes hitelből áll - a kis- és középvállalatok élelmiszeripari és kapacitásbővítő beruházások esetén - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Hír: Közép-kelet-európai együttműködés az agrárkutatás-fejlesztés érdekében

2017. február 23. 08:21
 
A biomassza-alapú gazdaságon belül a mezőgazdaság további fenntartható növekedésének biztosítása céljából és a tudásalapú fejlődés előmozdítása érdekében nagyobb hangsúlyt kell fektetni a kutatásra, az innovációra és a határokon átnyúló együttműködésekre, a régió közös fellépésére – mondta Feldman Zsolt a BIOEAST konferencián, amelyet Földművelésügyi Minisztérium, az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen szervezett február 21-22-én, Budapesten.

Hír: Megjelent a hazai mezőgépgyártás fejlesztési terve

2017. április 05. 08:25
 
Kutatóközpont létrehozásával, informatikai fejlesztésekkel, valamint a megfelelő képzés, forgalmazási irányok kialakításával fejleszti a kormány a hazai mezőgépgyártást – írja a Magyar Idők keddi száma. A részletekről szóló határozat megjelent a Magyar Közlönyben is. A Földművelésügyi Minisztérium azt közölte: tavaly 160 milliárd forintot tett ki a mezőgépforgalom, ami az idén tovább nőhet.