Kapcsolódó tartalmak: fejlesztés

Hír: Már kétmilliárdra lehet pályázni a Tanyafejlesztési programban

2021. szeptember 20. 09:28
 
Az idei évben soha nem látott érdeklődés mutatkozott a Tanyafejlesztési Program iránt, amelynek forrásait éppen ezért az agrártárca csaknem kétmilliárd forintra emelte – közölte Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán.

Hír: 160 milliárd az erdők fejlesztésére, fásítására

2021. október 07. 14:28
 
Az agráriumon belül kiemelten fontos szerepe van az erdőgazdálkodásnak, ezért csak erdőtelepítésre 2016 óta 160 milliárd forint értékben nyújtott támogatást az Agrárminisztérium, döntő többségét az elmúlt két évben - mondta Feldman Zsolt szerdán egy csévharaszti sajtótájékoztatón.

Hír: Komoly fejlesztés előtt a hazai élelmiszeripari vállalkozások

2021. október 29. 08:37
 
A magyar tulajdonban lévő, vidéki nagy- és kisvállalkozások rendkívül megerősödtek az elmúlt tizenegy évben, jó példa erre a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt, amely közel 8 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkezik - jelentette ki Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Jászapátiban.

Hír: Okoserdő-fejlesztés Magyarországon

2021. december 02. 11:25
 
Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem és az Albacomp az első hazai okoserdőhöz kapcsolódó szenzorok, valamint az adatokat feldolgozó rendszer kifejlesztésére, amely alkalmas az erdők állapotának előrejelzésére, folyamatos megfigyelésére, amely nemcsak a hatékony és a fenntarthatóságot támogató beavatkozások tervezését és végrehajtását segíti elő, hanem új, megbízható és a piacon is értékesíthető műszeregyüttes is születik.

Hír: A kormány összehangolt eszközökkel segíti a magyar vidéket

2022. február 11. 08:56
 
A kormány összehangolt eszközökkel segíti a magyar vidéket, egyszerre használják a gazdaságfejlesztés, a vidékfejlesztés és a településfejlesztés eszközeit - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Balassagyarmaton, sajtótájékoztatón.

Hír: Jelentős fejlesztések előtt a magyar élelmiszeripar

2022. május 10. 10:14
 
Az élelmiszeripar nemzetközi szinten is kimagaslóan innovatív ágazat, a hazai vállalkozások igyekeznek a fejlesztői attitűddel lépést tartani és újításaikkal megfelelni a jelenlegi fogyasztói igényeknek - emelte ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Dracar Kft.-nél tett látogatáson, Debrecenben.