Kapcsolódó tartalmak: feldolgozás

Hír: Új növénytermesztési központot létesített a Gyermelyi Zrt.

2016. június 21. 08:23
 
A magyar agrárgazdaság évről-évre rekordokat döntő teljesítménye mellett fontos szerkezeti változásokra van szükség az ágazat további kiegyensúlyozott és tartós növekedéséhez.
Cél a termékek minél nagyobb szintű feldolgozottsága, a hozzáadott érték növelése, a foglalkoztatás további bővítése – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Gyermelyi Zrt. új növénytermesztési központjának átadóján.

Hír: Befellegzett a dohányfeldolgozásnak Magyarországon

2016. július 14. 12:21
 
Befejezi a dohányfeldolgozási tevékenységet a Universal Leaf Tobacco Magyarország Zrt. nyíregyházi üzeme, a Virginia és Burley dohányok feldolgozását Olaszországba helyezik át.

Hír: Új növény hódíthat a magyar földeken: a földimogyoró

2017. január 16. 07:36
 
A földimogyoró Magyarországon is termeszthető gazdaságosan. A Debreceni Egyetem agrárkarán végzett kísérletek és elemzések szerint pedig nemcsak termeszteni, hanem feldolgozni is megéri, mivel a belőle készített olaj világpiaci ára folyamatosan emelkedik.

Hír: Díjnyertes az egyedülálló minőségbiztosítási rendszer

2017. november 16. 08:33
 
A békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület TájGazda Eredet- és Minőségtanúsítási Rendszere nemzeti díjat kapott az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottságának Minőség-Innováció 2017 pályázatán.

Hír: A kormánnyal egyeztetne a NAK és az ÉFOSZ

2018. június 20. 09:06
 
Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) információi szerint folyamatban van a népegészségügyi termékadóra vonatkozó szabályozás módosítása. A két szervezet hiányolja, hogy nem egyeztettek velük ennek kapcsán, és levélben kérte a pénzügyminisztertől a tervezett lépések felfüggesztését, a szakmai egyeztetések lefolytatását. 

Hír: Német precízió: 5400 tonna hulladék 95 százalékát újrahasznosították

2018. augusztus 13. 07:55
 
A környezetet romboló műanyagok Németországban heves társadalmi ellenállást váltanak ki. Egy szakmai fórumon a nyilvánosság előtt igyekeztek föltárni a kertészeti termesztés műanyaghasználatának kérdéseit és az újrahasznosítás kilátásait. Az eseményről a Gemüse szaklap adott hírt.

Hír: Elkezdődött a hazai zöldségtermesztés fellendítése

2019. március 20. 07:51
 
Közép-Kelet-Európa legkorszerűbb zöldség-gyümölcs termelő és feldolgozó beruházása valósul meg Magyarországon.